Het feit dat Gilde Opleidingen niet naar het W&P Stadion komt, levert Fortuna twee financiële tegenvallers op. Ten eerste loopt Fortuna de huurinkomsten van Gilde mis. Maar daarnaast betekent het ook dat het verliesgevende Fortunato gewoon blijft in het stadion. Aangezien Fortuna voor 50% eigenaar van Fortunato is (Pierre Horn heeft de andere 50%), komen de verliezen van Fortunato dus ook jaarlijks voor de helft op de begroting van de club.
Om die laatste pijn enigszins te verzachten, hebben twee leden van de Raad van Commissarissen (Jo Abelshausen en Sjra Philippen) besloten elk een kwart van Fortuna’s belang in Fortunato over te nemen. Beide heren hebben dus vanaf nu een belang in Fortunato van 12,5%.
Het voordeel van deze transactie voor Fortuna is simpel. Vanaf dit jaar verschijnt er nog maar een kwart van de verliezen van Fortunato op de begroting in plaats van de helft. En dit alles zonder dat de machtspositie van Fortuna verwatert. De club doet dan wel aandelen van de hand, maar die komen in vertrouwde handen terecht.
Overigens hebben Abelshausen en Philippen toegezegd dat mocht Fortunato ooit nog winst maken, dat hun aandeel in die winst naar Fortuna gaat.

En dat brengt ons natuurlijk bij de vraag of Fortunato ooit nog rendabel wordt. De ontwikkeling van Bedrijvenstad Fortuna lijkt wat dat betreft cruciaal. Raakt dat terrein vol, dan zou het wat kunnen worden met dat restaurant, anders niet.
Maar zoals iedereen al jaren kan zien: erg snel gaat het niet met dat bedrijventerrein. En de overeenkomst die Horn met Fortuna sloot om Fortunato te mogen runnen duurt ook niet eeuwig (loopt af in 2009).
Dus je zou zeggen dat ook voor Horn de tijd moet gaan dringen en dat toch ook hij langzamerhand moet gaan inzien dat het niks wordt.
Maar Horn heeft daar blijkbaar allemaal lak aan. Die lijdt blijkbaar nog liever zware verliezen dan toe te geven dat zijn beslissing om Fortunato te starten een verkeerde was. De koppigheid van die man kost Fortuna ondertussen klauwen met geld. En daar hebben we in Sittard toch al niet zoveel van….

Bron: Fortuna Sittard / FortunaHome