Anthony Syhre streek in de winterstop van het seizoen 18/19 neer in Sittard-Geleen. Fortuna was op zoek naar een vervanger van de geblesseerd geraakte aanvoerder Wessel Dammers. De gewezen Duitse jeugdinternational zat op een dood spoor bij Würzburger Kickers in de derde Bundesliga.

Syhre tekende een contract tot de zomer van 2021, maar zal slechts een half seizoen bij Fortuna spelen. Hij raakt namelijk onmiddellijk geblesseerd en herstelt pas op het einde van het seizoen. Hij debuteert in het thuisduel tegen Feyenoord, maar daar blijft het bij. Zijn contract wordt ontbonden.

De Berlijner gaat op zoek naar een nieuwe werkgever, maar slaagt daar niet onmiddellijk in. Afgelopen zomer kwam hij in beeld bij 3de Bundesligist FSV Zwickau, maar tot een contract kwam het niet bij ‘Die Schwäne’. Ook 3de Bundesligist MSV Duisburg meldde zich, maar ‘Die Zebras’ blijken uiteindelijk te krap bij kas te zitten om Syhre een contract aan te bieden. Syhre bleef zodoende clubloos en richtte zich op de winterstop.

In de winterstop kreeg hij een kans van een andere 3de Bundesligist: Hallescher FC. Syhre trainde er enkele weken mee en ging ook mee op trainingskamp. Hij overtuigde. Vandaag tekende Syhre er een contract, waardoor de zoektocht van de gewezen Fortunees ten einde is.

We wensen hem veel succes in ‘Die Stadt der fünf Türme’.

Bron: Hallescher FC