Zondag wist het Italiaanse transfermarktkanon Fabrizio Romano al hoe de vork in de steel zat: de Braziliaanse verdediger Rodrigo Guth verkast van Atalanta Bergamo naar Fortuna Sittard.

Met de transfer zou een bedrag van ongeveer € 1.000.000 gemoeid zijn volgens Romano en als dat daadwerkelijk zo is, dan is dat voor Fortuna een transferrecord. Toch brak op Twitter later op de dag twijfel uit, omdat het gerucht ging dat Guth (of zijn entourage) zijn medische keuring zou hebben afgezegd.

Maar nu, drie dagen later, lijkt er dan toch witte rook te komen. Fortuna is met Guth een vijfjarig contract overeengekomen dat de 21-jarige verdediger weldra zal ondertekenen.

De Braziliaan die ook over een Duits paspoort beschikt speelt in de jeugdreeksen van Atalanta Bergamo, maar komt te kort voor het eerste elftal. Daarop wordt hij de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan Delfino Pescara 1936 en NEC Nijmegen.

De Nijmegenaren zijn dermate tevreden over Guth dat ze hem opnieuw willen huren, maar daar wilt Atalanta niet aan. Zij willen alleen verkopen. Vanaf komend seizoen mogen clubs namelijk maximaal acht spelers verhuren, hetgeen betekent dat Atalanta nog 55 spelers van de hand moet doen. En daar is Guth er dus één van.

Bron: Dagblad de Limburger