‘Als Fortuna erin blijft, fiets ik vanuit mijn huis in Utrecht naar het stadion om het te vieren’. De hashtag ‘bewaartweet’ was eigenlijk overbodig. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat 3 juli aanstaande de tweede editie van de Tour de Handhaving wordt verreden…


Het verhaal is bekend. Fortuna-supporter Nort Hesse zag na de nederlaag tegen Feyenoord geen licht meer aan het einde van de tunnel en dacht dat hij zonder consequenties kon roepen dat hij bij handhaving vanuit zijn woonplaats Utrecht naar het Fortuna Stadion zou fietsen. Nee dus.

Fortuna handhaaft zich quasi probleemloos waardoor Nort aan zijn belofte wordt gehouden. Zijn vrienden Joris van Duin en Yelle Tieleman tonen zich solidair en fietsen mee. 180 Kilometer op de fiets voor het goede doel.

De eerste editie van de Tour de Handhaving is een groot succes. De FortunaFietsers halen liefst € 7.620 op. De opbrengst wendt Fortuna aan om minderbedeelden in staat te stellen een membership aan te kopen en zodoende te genieten van Eredivisievoetbal in het Fortuna Stadion. Op naar de tweede editie. Zou je zeggen.

Maar waar afgelopen seizoen in november resoluut de lijn naar boven werd ingezet, laat die lijn afgelopen seizoen lang op zich wachten. Met is maart en we zijn nog niet boven Jan. En een Tour de Handhaving devalueert gigantisch als er van ‘een handhaving’ geen sprake is…


Martin Angha legt Ben Rienstra uit waaraan het schortte

Uiteindelijk moeten we tot de laatste speeldag wachten, letterlijk tot het einde van de blessuretijd, voordat we zeker zijn van nóg een seizoen Eredivisie. Meteen na het eindsignaal kan het plannen beginnen. Dat is lastiger dan afgelopen seizoen. Eind november / begin december organiseert wereldvoetbalbond FIFA een WK, waardoor de competitie in het weekeinde van 5, 6 en 7 augustus start.


De handhaving wordt uitbundig gevierd

Want hoe mooi was het dat afgelopen seizoen Mickaël Tirpan met Nort, Joris en Yelle vertrok en in Den Bosch Yanick van Osch en wielervrienden aansloten om samen de tocht te voltooien? Momenteel is nog onduidelijk op welke manier selectieleden gaan meewerken aan de Tour de Handhaving vanwege een oefenduel op 2 juli, maar het staat wel vast dat zondag 3 juli aanstaande de tocht voor de tweede keer wordt verreden.

Ook deze editie staat in het teken van geld inzamelen om minderbedeelden de mogelijkheid te bieden een membership van Fortuna te kunnen kopen. Afgelopen seizoen zaten er 130 fans tweewekelijks in het Fortuna Stadion vanwege alle donaties en dit jaar moeten we proberen minimaal een gelijk bedrag in te zamelen.

Doe je mee? Natuurlijk! Klik hier en je komt meteen uit bij de website van de Tour de Handhaving!