Vanmiddag speelde Yiğit Emre Çeltik met Turkije O19 de laatste wedstrijd van het vierlandentoernooi dat werd georganiseerd in en door Kroatië. De Turken staan er niet slecht voor. Ze wonnen eerder al van Oostenrijk O19 en speelden gelijk tegen het gastland. Winst tegen het nog puntloze Wales O19 betekent dat Turkije O19 zich tot eindwinnaar mag kronen.

Maar zo simpel als het lijkt is het in de praktijk natuurlijk niet. Ondanks dat Wales O19 nog geen potten kon breken nemen ze vijf minuten voor rust wel de leiding in het duel. Vanaf de strafschopstip zorgt Jadan Raymond (speler van Crystal Palace FC) voor 1-0.

Vlak voor rust trekt Turkije de stand weer gelijk door een schuiver van Eren Aydın. 1-1 is tevens de ruststand.

Vlak voor rust is het weer gelijk

Na rust gaat Turkije O19 op zoek naar een voorsprong. Na een ruim uur voert het team van de inmiddels ingevallen Fortuna-middenvelder Yiğit Emre Çeltik een dodelijke counter uit. Ondanks een numeriek ondertal weet Çeltik Turkije O19 weer op voorsprong te zetten.

Terwijl Turkije O19 de eindwinst van het vierlandentoernooi al kan ruiken gaat het alsnog mis. In blessuretijd krijgt Wales O19 een strafschop die door Chris Popov (speler van Leicester City FC) voor omgezet. En 2-2 is tevens de eindstand.

Daarmee komt Turkije uiteindelijk uit op vijf punten. Dat is één punt minder dan Oostenrijk O19, dat weliswaar het openingsduel verloor van Turkije O19, maar vervolgens won van Wales O19 en Kroatië O19. En zo keert Çeltik terug in Sittard-Geleen met legen handen, terwijl de eindwinst meegaat naar Wenen.

Bron: Österreichischer Fußball-Bund / Türkiye Futbol Federasyonu