Gisteren presenteerde Fortuna Sittard Wil Boessen als nieuwe assistent-trainer. Hij volgt de in de winterstop vertrokken Jeroen Schepens op.

Daarmee is de trainersstaf voor het seizoen 2024/25 nog niet afgerond, want de assistent-trainers Francisco Costa en Adrie Poldervaart hebben deze zomer een aflopend contract.

Fortuna Sittard wil graag met beide assistenten verder, zo lezen we in Dagblad De Limburger.

Costa stapte vorige zomer over van FC Porto, waar hij analist was, naar Fortuna, waar hij begon als analist, maar, na het vertrek van Schepens, eindigde als assistent-trainer. Volgens Dagblad De Limburger heeft Costa zijn aflopende contract al verlengd.

Adrie Poldervaart tekende afgelopen zomer, in het kielzog van hoofdtrainer Danny Buijs, een contract voor een seizoen in Sittard. Hij kwam over van De Graafschap waar het Guillain Barré-syndroom een voortijdig einde maakte aan zijn hoofdtrainerschap.


Poldervaart is weer opgebloeid in Sittard

Van die ziekte is Poldervaart ondertussen hersteld. Fortuna onderhandelt over contractverlenging met Poldervaart en die onderhandelingen gaan de juiste kant op, maar een handtekening is er nog niet.

Resteert de vraag: heeft of gaat Fortuna een poging ondernemen om het contract met Danny Buijs open te breken?

Buijs tekende vorige zomer een tweejarig contract zonder optie op een extra jaar. Dat contract loopt dus in de zomer van 2025 af. Als beide partijen met elkaar verder willen na de zomer van 2025, dan is nu het moment om dat te concretiseren.

Bron: Dagblad De Limburger