Één jaar geleden, eerste training. Hoofdtrainer Sjors Ultee trapt met zijn selectie af voor het seizoen 22/23, maar dat doet hij niet alleen. Hij wordt geassisteerd door Rob Alflen, maar heeft ook Dominik Vergoossen aan zijn staf toegevoegd. Nieuw gezicht is Jeroen Schepens, die van VVV-Venlo is overgekomen. Ook voormalig Roda JC-targetman Frank Demouge is van de partij.


Dominik Vergoossen overlegt met Rob Alflen

Maar al snel gaat het mis en neemt de club afscheid van Ultee en Alflen. Nadat Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens de zaak hebben waargenomen stelt de club Julio Velázquez aan als nieuwe trainer. Velázquez neemt in zijn kielzog drie assistenten mee.

Jaime Mut wordt aangesteld als assistent, Miguel Pérez treedt in dienst als data analist en Javier Chocarro neemt de handschoen op als performance trainer. Maar richting seizoenseinde wordt steeds meer duidelijk dat de Spaanse staf na het seizoen weer vertrekt.


Jaime Mut is een type woelwater

In haar zoektocht naar een nieuwe trainer komt de club uit bij Danny Buijs. De Rijnmonder, met een verleden bij Kozakken Boys, FC Groningen en KV Mechelen, tekent in Sittard-Geleen een contract voor twee seizoenen.

Maar daarmee zit er nog een gat in de technische staf. Want Jeroen Schepens is weliswaar nog aan de club verbonden, maar Dominik Vergoossen vertrekt naar EVV en zien we niet meer terug op het trainingsveld.


Jeroen Schepens blijft op post

En met de eerste training op komst moet er wel nog iets gebeuren. En dus haalt Buijs een oude bekende bij de club: Adrie Poldervaart. De streekgenoot van Buijs werkt ruim 25 jaar bij Excelsior Rotterdam. In eerste instantie is hij werkzaam als fysiotherapeut, maar promoveert tot hoofdtrainer. Slechte resultaten doen Poldervaart echter besluiten zijn contract in te leveren bij de Kralingers.

Danny Buijs, die hoofdtrainer is bij FC Groningen ziet het in Poldervaart zitten en haalt hem erbij als assistent-trainer. Maar met het vertrek van Buijs, vertrekt ook Poldervaart in Noord-Nederland.

Maar Poldervaart wilt toch weer op eigen benen staan en maakt zijn rentree als hoofdtrainer bij De Graafschap. Overtuigen doet hij niet, maar dat is van ondergeschikt belang als bij Poldervaart een zeldzame variant van het Guillain Barré-syndroom wordt vastgesteld. Het zorgt ervoor dat Poldervaart zijn taken als hoofdtrainer moet neerleggen.

Na een lange periode waarin Poldervaart revalideert gaat het langzaamaan beter waardoor Poldervaart zijn werkzaamheden weer kan oppakken. Maar omdat ‘De Superboeren’ inmiddels Jan Vreman hebben aangesteld als hoofdtrainer is er voor Poldervaart geen plek meer in de Achterhoek voor het seizoen 23/24. Trainer en club komen tot overeenstemming om zijn doorlopende contract te beëindigen, waardoor Poldervaart in Sittard-Geleen wordt herenigd met Buijs.

Naast Poldervaart treedt ook Francisco Bacelar Costa toe tot Buijs’ staf. De 26-jarige Portugees deed de afgelopen seizoenen dienst als analist bij FC Porto en was dat eerder al bij CD Tondela, Rio Ave, AEK Athene en Celta de Vigo. Francisco Costa zal aan deze rol ook komend seizoen invulling geven bij Fortuna.

Lest best: Frank Demouge heeft Fortuna verlaten. Hij maakt geen dienst meer uit van de technische staf.

Bron: Fortuna Sittard / Algemeen Dagblad / De Gelderlander / FC Groningen