Fortuna Sittard heeft de laatste oefenwedstrijd voor de seizoensouverture tegen FC Zwolle met 0-7 gewonnen. De eerste helft kon DVO nog enigszins bijbenen, na rust was het Wasiu Taiwo die viermaal wist te scoren.

De wedstrijd begint haast catastrofaal voor Fortuna als over rechts een DVO-speler een messcherpe voorzet geeft. Keeper Willem-Jan Thijssen strekt zich en tikt de bal over doel. De rebound levert DVO niks op.

Daar waar testspeler Daniël Voigt ontbreekt, doet de Portugese hakbijl Carlos Márquez wel mee. Márquez geeft onmiddellijk zijn visitekaartje af door een tegenstander onberispelijk neer te sabelen. In het verloop van de wedstrijd durft geen DVO-speler het meer aan om de middenvelder proberen te foppen.

De eerste schier gevaarlijke actie komt van Cédric Olondo. Hij gaat over rechts goed door, maar komt net te laat bij de bal om op doel te kunnen schieten. In de daaropvolgende corner (welke Koen Garritsen neemt) kopt Taiwo de bal in de grabbelende handen van de keeper.

DVO speelt het spel goed door Fortuna ver weg van het eigen doel te houden. Vervelende bijkomstigheid is dat er achter de verdediging ruimte ontstaat. Als Márquez halverwege de helft van DVO vervolgens de bal onderschept en Olondo diep stuurt, moet de keeper vol aan de bak. Hij slaagt in zijn opzet, want Olondo’s schot treft geen doel. Het was niet Olondo’s enige kans op een doelpunt. Als de doelman van DVO een afstandschot van Joos van Barneveld niet voldoende kan keren, besluit de Waal onbegrijpelijk naast.

Na een klein halfuur voetballen is het Garritsen die een bal uit een vrije trap vrij eenvoudig in doel krult: 0-1. Een klein kwartier later tilt Van Barneveld de score naar 0-2. Vlak voor rust zet Edwin Hermans zich een aantal keren goed door en kadert bal nummer 3.

Het eerste wapenfeit na de thee komt van Portugees Márquez. Hij pikt de bal op ter hoogte van het middenveld, soleert door de DVO-verdediging en struikelt pardoen in de grote baklijn. Taiwo is de man voor zulke klusjes: 0-4. Niet veel later levert Brahim Bouhadan een uitstekende voorzet af welke Taiwo tegen de deklat kopt. Dat Olondo vervolgens verzuimt de 0-5 aan te tekenen begrijpt niemand.

Als Taiwo’s spitsbroeder niet scoort, dan doet de Nigeriaan het wel zelf. Op voorzet van Van Barneveld schiet hij de 0-5 binnen, op voorzet van Hermans de 0-6. Misschien leuk eens met het hoofd te scoren? Een rake kopbal van Taiwo zorgt dat de bordjes wederom kunnen worden verhangen: 0-7.

Het slotakkoord komt van de man die maar niet kan scoren: Cédric Olondo. Het uitkappen van een verdediger is geen enkel probleem, de bal in doel krijgen des te meer. En dus blijft de teller staan op 7.

Zoals reeds gememoreerd speelde Daniël Voigt niet mee. Carlos Márquez speelde wel en maakte een prima indruk. De Portugees is rustig aan de bal, heeft overzicht en verlegde het spel een aantal keren van zijde. Hij oogt een beetje tenger, maar dat is schijn. Hij liet tegen Willem II zien een beest te zijn in de duels en ook tegen DVO schuwde hij een harde charge niet. Het feit dat Fortuna’s prioriteiten niet op het middenveld liggen plus het feit dat het budget maar beperkt is zouden wel eens in het nadeel van de Portugees kunnen uitvallen.

DVO – Fortuna Sittard:
23′ Garritsen 0-1, 42′ Van Barneveld 0-2, 45′ Hermans 0-3, 52′ Taiwo 0-4, 59′ Taiwo 0-5, 63′ Taiwo 0-6, 73′ Taiwo 0-7

Fortuna Sittard:
Thijssen; S. Guvenc, Grabovac, Op den Kamp, Hermans; Bouhadan, Márquez, Van Barneveld, Garritsen, Olondo , Taiwo.