FC Groningen heeft oud Fortunees Danny Hoesen overgenomen van Ajax. Omdat Hoesen nog een doorlopend contract had in Amsterdam, heeft FC Groningen een transfersom betaald aan Ajax.

Het leeuwendeel (95%) van die transfersom gaat naar Ajax; de overige 5% wordt in de vorm van een solidariteitsbijdrage verdeeld onder de clubs die de voetbalopleiding van Hoesen verzorgden. Het gaat hier om de leeftijdscategorie 12 tot 22 jaar. Het leeuwendeel van die periode speelde Hoesen voor Fortuna, dus Fortuna kan een solidariteitsbijdrage voor deze transfer tegemoet zien. Hoeveel? Dat hangt er vanaf hoeveel FC Groningen heeft betaald voor Hoesen en dat bedrag raakt pas algemeen bekend als Ajax (beursgenoteerd) zijn jaarcijfers bekendmaakt.

Een opleidingsvergoeding vangt Fortuna niet meer voor Hoesen, want die worden alleen uitgekeerd voor spelers onder de 23 jaar. Hoesen is 23 jaar.

In het geruchtencircuit duiken ook de namen van oud Fortunezen Ruud Boymans en Bryan Linssen op. Beiden staan naar verluidt op het verlanglijstje van FC Utrecht, maar hebben doorlopende contracten bij respectievelijk AZ en Heracles Almelo. Vertrekken zij bij AZ / Heracles Almelo en wordt er bij die transfer een vergoeding overgemaakt, dan zal Fortuna ook voor hen een solidariteitsbijdrage ontvangen.

Bron: FC Groningen