Oranje onder 19 heeft gisteren zijn tweede duel in het vierlandentoernooi in Finland gelijkgespeeld tegen Portugal onder 19. Fortunees Perr Schuurs zou aanvankelijk niet in de basis starten, omdat trainer Stekelenburg van plan was het hele team te roteren. Echter Lars Kramer (FC Groningen) raakte tijdens de warming-up geblesseerd en dus startte Schuurs toch.

Oranje had het lastig tegen de verliezend finalist van het afgelopen EK onder 19, maar sleepte toch een 2-2 gelijkspel uit het vuur. De aansluitende penaltyreeks ging verloren. Schuurs werd in zijn tweede interland gewisseld in de 72ste minuut. Nederland kan het vierlandentoernooi niet meer winnen.

Portugal onder 20 speelde eergisteren zijn eerste oefenduel in en tegen Tjechië en verloor met 3-0. Fortunees André Vidigal startte niet in de basis, maar viel bij aanvang van de tweede helft in. Toen stond het al 2-0 voor Tsjechië. Het was Vidigal’s achtste jeugdinterland.

Beide Fortunezen spelen maandag nog één duel voordat ze terugkeren naar Sittard-Geleen. Oranje onder 19 speelt dan tegen gastland Finland; Portugal onder 20 tegen en in Nederland (voor de liefhebbers: aftrap 16.00uur op Sportpark Middelmors, Rijnsburg).

Bron: Ons Oranje / FPF