Vanavond speelde Fortuna’s huidige topscorer André Vidigal met Portugal in het kader van de Under 20 Elite League. In en tegen Zwitserland werd het 1-1 in een incidentrijke wedstrijd. Vidigal startte op de bank en bleef daar ook 90 minuten zitten.

Zwitserland heeft nog niet verloren in de Elite League en gaat verwoed op zoek naar de eerste overwinning. En na een klein half uur komen de Zwitsers inderdaad op voorsprong, maar de Italiaanse scheidsrechter Michael Fabbri keurt het doelpunt af.

Vlak voor rust drukt Portugal haar neus aan het venster als het in balbezit komt na een afgeslagen corner. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied kan nog juist door doelman Anthony Racioppi naast zijn doel worden getikt.

Net als Portugal denkt met 0-0 de rust te halen slaat de vlam in de pan als de aanvoerder Rui Pires van Portugal een onbehoorlijke overtreding maakt en een rode kaart ontvangt. Vlak na rust moet de Portugese ploeg met negen spelers verder als na rust doelman João Virginía een Zwitser meeneemt bij het wegtrappen van de bal.

Niet veel later komt Zwitserland op 1-0 via een vrije trap van Grashoppers’ Roberto Oliveira. Vlak daarna later krijgen de Zwitsers een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen vanaf de strafschopstip, maar de nieuwe doelman Luís Maximiano stopt de strafschop.

In het restant van de wedstrijd kan Portugal nauwelijks nog een vuist maken (11 tegen 9), maar komt in de slotminuut alsnog aan een doelpunt als Miguel Luís een slecht weggewerkte bal onhoudbaar richting de Zwitserse doelman Racioppi trapt.

André Vidigal (links), heeft Miguel Luís gefeliciteerd met zijn doelpunt

Na de wedstrijd druipen de Zwitsers vol ongeloof af. Bijna 45 minuten met twee man meer gespeeld en uiteindelijk niet winnen. Portugal behaalt haar eerste punt, maar blijft voorlopig laatste in de stand.

Het staat er echt: 1-1

Dinsdag spelen de Portugezen hun vierde wedstrijd. In Portimão nemen ze het op tegen Italië.

Bron: Federação Portuguesa de Futebol