In het slotduel van Oranje onder 19 op het vierlandentoernooi in Finland, kreeg Perr Schuurs gisteren rust. Hij had per slot van rekening de eerste twee duels al gespeeld. Op de tribune zag Schuurs dat het telraam stokte bij negen. Inderdaad Oranje verloeg de Finnen met 9-0. De Finnen organiseren komende zomer het EK onder 19, waarvoor ze als gastland automatisch zijn geplaatst. Ze mogen zich dus zorgen gaan maken. In totaal kwam Schuurs 162 minuten in actie (woensdag en vrijdag) in deze interlandperiode – goed voor interlands nummer 1 en 2.

Portugal onder 20 speelde gisteren een oefenduel tegen Oranje onder 20 in Sassenheim. Fortunees André Vidigal startte in de basis, maar kon niet verhinderen dat Oranje won (1-0). Vidigal werd gewisseld in de 66ste minuut. In totaal kwam hij 111 minuten in actie (donderdag en maandag) in deze interlandperiode – goed voor interlands nummer 8 en 9.

Beide spelers zullen zich vast vandaag wel weer melden in Sittard-Geleen. We hopen voor Vidigal dat hij niet eerst mee terug moet naar Portugal!

Bron: Ons Oranje / FPF