Ruud Hesp heeft de knoop dan eindelijk doorgehakt. Na dit seizoen stopt hij als speler en treedt een jaar eerder dan verwacht toe tot het management van de club. De geest wil nog wel verder spelen, maar het lichaam niet meer. De problemen met zijn knieën en zijn vingers vormen een te groot obstakel om ook volgend seizoen nog te spelen. Vanaf komend seizoen gaat Ruud Hesp zich inwerken als commerciële man binnen de club.

En daarmee komt er een einde aan de imposante carrière van Ruud Hesp. Die carrière begon in 1985 bij Haarlem. Daar stond hij twee seizoenen onder contract maar spelen deed hij nauwelijks. Hans van Doorneveld, die bij Haarlem trainer was, nam Hesp vervolgens mee naar Sittard. En in Sittard groeide Hesp uit tot een formidabele keeper. In 1994 nadat Fortuna er niet in slaagde om in één jaar terug te keren in de eredivisie verliet Hesp Fortuna en tekende bij Roda.
Daar hield hij het drie seizoenen uit om vervolgens tot ieders verbazing bij Barcelona te tekenen. De verbazing werd nog groter toen hij daar ook nog eerste keeper werd. Hij speelde er drie jaar, behaalde een paar landstitels en werd geselecteerd voor Oranje (zonder overigens ooit een officiële interland te hebben gespeeld).
Na drie jaar Barcelona, maakte Hesp opnieuw een verrassende transfer: naar Fortuna Sittard. Bestaat clubliefde dan toch?
Hoe dan ook, sportief was het kommer en kwel. Vorig seizoen bleef de club nog net behouden voor de eredivisie, maar dat zit er dit seizoen niet meer in. En alhoewel het vooruitzicht van voetballen in de eerste divisie volgens Ruud niet de doorslag heeft gegeven bij zijn besluit om te stoppen, zal het weldegelijk een rol hebben gespeeld.

Voor Fortuna komt dat (financieel) zeker niet slecht uit. Hesp drukt toch behoorlijk op de begroting en zal – nu hij stopt als speler – een aanzienlijk lager salaris gaan verdienen. Dat komt mooi uit in een periode waarin we ons slepen van de ene financiële tegenvaller naar de andere (bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger).