Vanmiddag lekte het nieuws al uit, maar vanavond heeft zijn nieuwe club Lazaros Rota officieel voorgesteld. De 24-jarige rechtsback heeft een contract tot en met het seizoen 2023/2024 getekend bij AEK Athene.

Eergisteren raakte bekend dat Rota en Fortuna besloten de samenwerking in goed overleg per direct te beëindigen. Daardoor werd Rota plotsklaps een transfervrije speler, hetgeen zijn onderhandelingspositie veel sterker maakte in zijn zoektocht naar een nieuwe club.

Technisch Manager Sjoerd Ars licht het besluit van de club om Rota te laten gaan toe: ‘Rota was zwaar teleurgesteld na de komst van Ivo Pinto en Mickaël Tirpan, ook allebei rechtsbacks. Dan weet je dat hij zwaar ontevreden is en waarschijnlijk heel weinig gaat spelen hier. Dat is ook voor het groepsproces niet ideaal. Dan moet je je afvragen of je er dan op een later moment nog geld voor kunt krijgen of dat je nu juist kosten moet besparen. Waardoor je de komende dagen of misschien in de winter nog wat kunt doen.

Fortuna koos ervoor minimaal vier maanden salaris te besparen in plaats van te gokken op een transfersom voor Rota in januari. Dat AEK Athene klaarstond om Rota in haar armen te sluiten was hoogstwaarschijnlijk onbekend. Soms bepaalt een club, soms bepaalt een speler.

Lazaros Rota speelde in totaal 33 wedstrijden voor Fortuna. Zijn goede prestaties tijdens die wedstrijden zorgden er tevens voor dat Rota debuteerde voor het Griekse nationale elftal.

In september 2020 werd Rota opgeroepen voor de Nations League-wedstrijd tegen Slovenië, maar debuteerde niet. Dat deed Rota op 11 oktober 2020 in de wedstrijd tegen Moldavië (2-0). Een maand later speelde hij tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Cyprus (2-1).

We wensen Rota veel succes in Griekenland.

Bron: AEK Athene / Dagblad de Limburger