Fortuna Sittard speelde gisteren een oefenduel tegen eerstedivisionist FC Den Bosch op het veld van DFO ’20, uit Kelpen-Oler.

Het was een oefenduel waarin Fortuna startte met spelers uit het eerste elftal die afgelopen zaterdag in Waalwijk niet of nauwelijks speelden. Onder hen ook Justin Lonwijk en Loreintz Rosier, die afgelopen zaterdag ontbraken vanwege respectievelijk ziekte en blessureleed. Lonwijk speelde een uur; Rosier een helft.

We lezen in Dagblad De Limburger (Fortuna Online was niet aanwezig bij het duel), dat Fortuna bij rust leidde met 2-1 tegen FC Den Bosch dat laatste staat in de eerste divisie. Mouhamed Belkheir scoorde tweemaal; Vieiri Kotzebue scoorde tussen beide Algerijnse doelpunten tegen.

Buiten de geplande wissel van Loreintz Rosier (Daan Bisschops verving hem) ging Fortuna door met dezelfde ploeg, maar slikte wel al snel de gelijkmaker van Yuya Ikeshita.

Gedurende de tweede helft bracht Adrie Poldervaart (die Danny Buijs verving) nog vier spelers (Nathan Kaninda en Nichita Gorea kregen een halfuur speeltijd; Aiman Achemial en Hasip Korkmazyür tien minuten) van Fortuna O21 in het veld, die zich in de kijker mochten spelen.

Fortuna kon een derde treffer niet maken. Sterker nog, via een penalty in de slotfase, benut door opnieuw Yuya Ikeshita. verloor Fortuna het oefenduel.

Dat werd Sadik Fofana blijkbaar nog allemaal te veel, want hij kreeg na afloop van de wedstrijd nog rood.

Het goede nieuws is dat Justin Lonwijk, Loreintz Rosier en Nathan Markelo gespeeld hebben. Met het oog op de mogelijke afwezigheid van Arianit Ferati en Ivo Pinto komende zondag, zijn dat spelers die Danny Buijs vast graag wedstrijdfit zal willen hebben.

Opstelling Fortuna Sittard: Luuk Koopmans, Nathan Markelo (82. Aiman Achemial), Sadik Fofana, Siemen Voet, Rémy Vita, Ragnar Oratmangoen (82. Hasip Korkmazyür), Loreintz Rosier (46. Daan Bisschops), Iman Griffith, Justin Lonwijk (60. Nichita Gorea), Mouhamed Belkheir, Jayden Braaf (60. Nathan Kaninda).