Fortuna Sittard heeft voor de rest van het seizoen oud Fortunees Regillio Simons gehuurd van NAC. De 28-jarige aanvaller kan aanstaande zaterdag al zijn rentree maken in het geel/groene shirt in de uitwedstrijd tegen Vitesse (bron: Dagblad De Limburger).
Regillio begon zijn carrière bij Telstar in het seizoen 93/94. Hij speelde twee seizoenen in de eerste divisie voor de Velsenaren (11 doelpunten), voordat hij de overstap maakte naar het zojuist naar de eredivisie gepromoveerde Fortuna Sittard. In zijn eerste drie seizoenen bij Fortuna viel hij niet echt op. Het duo Hamming/Jeffrey draaide als een tierelier, hetgeen ervoor zorgde dat Simons zich met een hoop invalbeurten tevreden moest stellen.
Het jaar 98/99 zou echter zijn grote doorbraak worden. Voor de winterstop speelde hij nog niet zoveel, maar na de winterstop werd hij een serieuze concurrent van Hamming in de spits naast Jeffrey. Mede door blessureleed bij Hamming kreeg Simons een basisplek. Het vertrouwen dat Van Marwijk in hem stelde, beschroomde Simons geenszins met als absolute hoogtepunt de competitiewedstrijd tegen PSV. Fortuna won met 6-4 en Simons scoorde viermaal. Simons scoorde dat seizoen 12 treffers, gevoegd bij de vier treffers in eerdere Sittardse seizoenen, brengt dat zijn totaal op 16 Fortuna treffers.
De progressie die Simons maakte, bleef niet onopgemerkt en toen Simons zijn contract aan het einde van het seizoen 98/99 niet wilde verlengen omdat hij vanwege privé omstandigheden liever naar het westen wilde verhuizen, hapte NAC snel toe. Weliswaar was dat een sportieve stap terug (NAC degradeerde dat seizoen), maar Simons ging toch.
In Breda heeft Simons nooit het niveau gehaald dat hij in Sittard etaleerde. Toen de club na één seizoen terugkwam in de eredivisie, raakte hij zijn basisplek kwijt en daar kwam ook dit seizoen geen verandering in. En nu keert hij dus terug op het oude succesvolle nest opzoek naar rehabilitatie. En als dat lukt, kunnen wij er wellicht ook nog onze vruchten van plukken.