Rene ter Borgh raakte betrokken bij Fortuna Sittard aan de start van het seizoen 14/15. De zakenman en gewezen voorzitter van Almere City FC kwam destijds in het kielzog van trainer Peter van Vossen mee naar Sittard-Geleen. Met de overname van Fortuna Sittard door Isitan Gun in juli 2016 kwam er een einde aan de periode waarin Ter Borgh betrokken was bij Fortuna.

In de twee jaar dat Ter Borgh actief was in Sittard-Geleen heeft hij naar verluidt circa 600.000 euro in de club gestoken in de vorm van garantstellingen. Volgens Ter Borgh werden er destijds mondelinge toezeggingen gedaan dat de club die 600.000 euro te zijner tijd zou terugbetalen. Omdat het vermeende mondelinge toezeggingen zijn, is er niets van terug te vinden in Fortuna’s boeken en legt Fortuna de terugbetalingseis van Ter Borgh naast zich neer.

Ter Borgh heeft Fortuna nu voor de rechter gesleept. De rechter heeft Fortuna en Ter Borgh gisteren vier weken de tijd gegeven om tot een vergelijk te komen. Lukt dat niet, dan zal de rechter zelf uitspraak doen, wellicht na verhoor van de groep personen rond Fortuna die – volgens Ter Borgh – de mondelinge toezegging van terugbetaling aan hem hebben gedaan.

Bron: Dagblad De Limburger