Iets wat al langs in de lucht hing is nu definitief: Jordy ter Borgh verlaat Fortuna Sittard. Ter Borgh, zoon van sponsor René ter Borgh, heeft in overleg met de club zijn overeenkomst laten ontbinden. Deze liep nog door tot het einde van het seizoen, maar een verdere samenwerking zit er dus niet meer in.

En zo komt er een einde aan een periode van geruchten en speculaties over de blessure die Ter Borgh al of niet zou hebben en het zich niet laten zien bij Fortuna. Allemaal niet meer relevant: de middenvelder verdwijnt via het achterpoortje.

De carrière van Ter Borgh bij Fortuna eindigt zo na anderhalf seizoen. Daar waar Ter Borgh onder Peter van Vossen altijd op een basisplek kon rekenen en dit ook onder diens opvolger Jeffrey Kooistra het geval was, leek dit onder de nieuwe hoofdtrainer Ben van Dael veel minder vanzelfsprekend. De start onder Van Dael was in ieder geval een valse. Terwijl Van Dael op de tribune zat en een overeenkomst tussen trainer en club aanstaande was, zat Ter Borgh op diezelfde tribune, samen met ploeggenoot Soufian Moro.

Het tweetal wist het aanvangsuur voor de wedstrijd tegen VVV Venlo niet te halen, als gevolg van autopech op de A2. In ieder geval is duidelijk geworden dat het tweetal de club verlaat, want ook de overeenkomst met Moro is deze week beëindigd.

Bron: Dagblad de Limburger