De redactie van Fortuna Online nam vanavond contact op met Jochem van der Hoeven omtrent zijn pijlsnelle overgang naar Helmond Sport. De sympathieke Rotterdammer deelde ons het volgende mede: “Ja, ik kan mij op de eerste plaats voorstellen dat dit hard en onverwacht aankomt voor jullie. Ik werd maandagavond j.l. benaderd door Helmond Sport voor een directe overgang. Ik heb Fortuna ingelicht en moet je bekennen dat ze er in mijn geval ook alles aan hebben gedaan om me te kunnen behouden. De reden waarom ik voor Helmond Sport heb gekozen, is dat ik op sportief vlak vooruit ga, ze zijn immers nog volop in de strijd voor het kampioenschap. Ik heb nu een bepaalde leeftijd bereikt (28, red.) en wil me in de kijker spelen. Net als bij Fortuna heb ik in Helmond nu ook nog een overeenkomst tot het einde van dit seizoen, waardoor ik mijn transfervrije status behoud. Ik vind het voor iedereen bij Fortuna jammer dat het zo heeft moeten zijn, ik heb het er altijd naar mijn zin gehad.” Verder deelde Jochem ons ook nog mede dat hij morgenavond als toeschouwer in Sittard van de partij zal zijn. Vanaf deze plaats bedankt de redactie van Fortuna Online Jochem van der Hoeven voor zijn loyaliteit en inzet, zowel binnen als buiten het veld.