Oranje O19 heeft vanmiddag ook haar tweede interland van het drieluik EK-kwalificatiewedstrijden winnend afgesloten. Op het veld van FC Lisse wist Nederland haar leeftijdsgenoten uit Hongarije met 2-0 te kloppen.

Als Oranje om 16.00 uur aftrapt tegen Hongarije staat Perr Schuurs in de basis. Meer nog, doordat aanvoerder Armando Obispo (spelend bij Jong PSV) kampt met een lichte blessure neemt Schuurs de aanvoerdersband over. Hij geeft leiding daarbij aan drie nieuwe teamgenoten achteraan. Coach Maarten Stekelenburg wisselt zijn beide backs en noodgedwongen dus ook zijn aanvoerder.

Onder leiding van Schuurs neemt Oranje meteen het initiatief, al weet het pas halverwege de eerste helft een doelpunt te scoren. Net als tegen Malta is Joël Piroe trefzeker. Kansen op meer doelpunten blijven onbenut.

In de tweede helft blijft het lang 1-0, maar door het inbrengen van twee frisse aanvallers een kwartier voor tijd lukt het Oranje alsnog de kloof uit te diepen. Met nog ongeveer tien minuten te spelen schiet Donyell Malen Oranje naar een 2-0 overwinning.

Door de twee winstpartijen staat Oranje bovenaan in de poule, maar dient het minimaal gelijk te spelen tegen Slovenië om zeker te zijn van groepswinst. Slovenië won van Malta, maar verloor van Hongarije. Tegen beide tegenstanders wist Oranje te winnen.

De wedstrijd tegen Slovenië wordt dinsdag 10 oktober gespeeld op het veld van FC ‘s-Gravenzande en begint om 18.00 uur.

Bron: Ons Oranje