Het was één van de mysteries van afgelopen seizoen: wat is er toch met Veron Parkes aan de hand? Niemand die het wist of zelfs weet.

De eerste berichten over Parkes dateren al van mei 2020. Het Britse online voetbalmedium ‘Footballinsiders247‘ meldt dat Fortuna op vinkentouw zit om de 18-jarige aanvaller van West Ham United FC over te nemen. Parkes speelt in het O18-team van ‘The Hammers’, doet het goed en krijgt een hele rits clubs achter zich aan. Want niet alleen Fortuna is geïnteresseerd, neen, Fortuna ondervindt concurrentie van SC Heerenveen, Celtic Glasgow, AS Monaco en New York Red Bulls. Er zou ook nog een reeks Engelse clubs geïnteresseerd zijn. Daar horen we dus nooit meer iets van.

Maar nee hoor, want in augustus is het menens. Blijkbaar heeft Sjoerd Ars al die andere clubs afgetroefd, want hij weet Parkes naar Mierlo te loodsen waar Fortuna haar trainingskamp heeft belegd, ter voorbereiding op het seizoen 20/21.

Dit is een goed voorteken. Inderdaad, een dag later presenteert Fortuna Parkes als nieuwe optie voor de toekomst. Parkes tekent een contract van drie seizoenen in Sittard-Geleen, drie jaar waarin hij de tijd krijgt te tonen dat hij in staat is een basisplek af te dwingen in Fortuna’s hoofdmacht.

Hoe die ontwikkeling moet gaan plaatsvinden wordt al snel duidelijk. Ondertussen is Fortuna een samenwerkingsverband met FC Dordrecht aangegaan en dat wordt de plek waar Parkes zijn eerste stappen in het Nederlandse voetbal mag zetten.

Tijdens de beginperiode speelt Parkes een aantal keren mee en zit bij de wedstrijdselectie, maar die periode duurt niet lang. Van Parkes wordt nauwelijks nog iets vernomen en ergens bekruipt iedereen het gevoel dat het niet koek en ei is tussen Parkes en ‘De Schapenkoppen’. In januari meldt het Algemeen Dagblad dat Parkes vertrekt uit Dordrecht en terugkeert naar Sittard-Geleen. Daarna loopt het spoor dood.

Eind mei gaat het van kwaad tot erger, want Fortuna meldt dat Parkes vertrekt uit Sittard-Geleen. In goed overleg is het driejarige contract ontbonden.

Maar iemand die het goed deed in de jeugdopleiding van een club uit de Premier League die bekendstaat als ‘The Academy of Football’, die kan toch niet zijn talent of honger naar de bal pardoes zijn verloren? Nu, maanden later, op de dag dat de clubloze Andreas Samaris debuteert voor Fortuna, lijkt ook Veron Parkes weer in actie te zijn gekomen.

Parkes startte gisteren in de basis bij AFC Varndeanians, een club die uitkomt in de Southern Combination Football League. Bepaald goed gaat het niet met ‘The V’s’, want ze nemen de laatste plek op de ranglijst in. In 20 duels werd nog niet gewonnen (wel viermaal gelijkgespeeld) en het doelsaldo is opgelopen tot -33. Een goede spits is dus geen overbodige luxe, al lijkt het erop dat ‘The V’s’ in elke linie wel versterking kunnen gebruiken.

Hoe dan ook, we wensen Veron Parkes veel succes toe in zijn verdere voetbalcarrière, al zijn de kansen om uiteindelijk te slagen in het profvoetbal flink afgenomen.

Bron: AFC Varndeanians Twitter