Naast deelname aan de competitie en het bekertoernooi geven de Fortuna Dames ook op andere fronten acte de présence. In binnen- en buitenland wordt gestreden om uiteenlopende prijzen. Hieronder tref je een overzicht aan van het palmares van de dames…


Dames zaterdag (landelijk) Topklasse

Seizoen Eindklassering
2012 / 2013           3e
   

Dames (landelijk) Beker

Seizoen Fase    Resultaat    Tegenstander   
2012 / 2013          Kwartfinale    0 – 7  ADO Den Haag 
       

Dürener Elementebau Damencup

wanderpokal-damencup-ellen1Sinds enkele jaren organiseert het Duitse SV Viktoria Ellen tijdens de zomerstop een voetbaltoernooi voor dames. Voorafgaande aan het seizoen 12/13 wordt de 2012 editie van het toernooi georganiseerd. Fortuna doet mee en niet zonder succes, want men reikt tot de finale.

Richting de finale leggen de dames een vlekkeloos parcours af met overwinningen op achtereenvolgens SV Eilendorf (5 – 0), VfL Sindorf (4 – 0), SCV Fühlingen-Chorweiler (1 – 0) en Pulheimer SC (1 – 0).

In de finale nemen de dames het op tegen Fortuna Köln, maar beide teams komen niet tot scoren. Uiteindelijk moeten strafschoppen gaan beslissen wie zich tot winnaar van het toernooi mag kronen. Aan Sittardse zijde worden strafschoppen gemist door Maartje Keulen en Loes Butink, maar Annika Pluijmen, Liv Aerts, Simone Heijnen en Nancy Kisters treffen raak. Katja Demacker stopt op haar beurt twee strafschoppen, waardoor de beker mee naar Sittard gaat.

Seizoen Datum Resultaat    Verslag 
2012 / 2013          12-08-2012    Winst Klik hier
       

fortuna-dames-duren

2012 / 2013: Ook de fotograaf ziet niet meer even scherp


Indoortornooi Damesvoetbal Zonhoven

Rond de jaarwisseling organiseert Damesvoetbal Zonhoven in de plaatselijke Evenementenhal een zaalvoetbaltoernooi voor dames. Fortuna schrijft zich in en toont met Katja DemackerGlynis Vromen, Annika Pluijmen, Shirley Kocacinar, Charlotte Schings, Colette van Aalst en Sharon Zagar over een prima team te beschikken.

zaaltornooi-zonhoven
Er werd een prachtige trofee gewonnen in Belgisch-Limburg 

Het deelnemersveld wordt verdeeld over twee poules, waarbij Fortuna in één poule wordt ingedeeld met KAA Gent, DV Zonhoven, KSK Heist en Lierse SK.

De poulewedstrijden leveren amper problemen op, want van AA Gent (3 – 1), DV Zonhoven (6 – 0) en KSK Heist (4 – 0) wordt probleemloos gewonnen. Tegen Lierse SK hebben de dames het lastiger en spelen 2 – 2 gelijk.

Door de prima resultaten dienen ze in de kruisfinale partij te geven aan RSC Anderlecht, maar veel tegenstand kunnen de Brusselse dames niet bieden. Met 6 – 1 worden de dames terug naar de hoofdstad gestuurd.

Doordat Lierse SK in de andere kruisfinale te sterk is voor Beerschot, levert de finale een herhaling op van de vierde poulewedstrijd.

In de finalewedstrijd neemt Fortuna via Shirley Kocacinar en Annika Pluijmen met 2 – 0 de leiding, maar Lierse SK komt sterk terug tot 2 – 2. Met nog minder dan drie minuten te spelen trapt Shirley Kocacinar Fortuna weer op voorsprong, maar ook nu trekt Lierse SK de stand weer gelijk.

Met nog 37 seconden te gaan produceert Lierse SK een eigen doelpunt en dat blijkt later de beslissing te zijn. Hierdoor schrijven de Fortuna dames de tweede editie van het internationale zaalvoetbaltoernooi van Zonhoven op hun naam. Tevens wordt Shirley Kocacinar uitgeroepen tot speelster van het toernooi.

Seizoen Datum  Resultaat    Verslag   
2012 / 2013          30-12-2012    Winst Klik hier
       

fortuna-dames-zonhoven

 2012 / 2013: Paul Dijkmans fotografeerde dit goed stel 


Wisseltrofee ‘Dames – Supporters’

wisseltrofee-dames-supporters1Vanaf het seizoen 2012 / 2013 beschikt Fortuna Sittard over een dameselftal en na een aarzelend begin sluiten de supporters de dames in hun hart. Het contact tussen speelsters en supporters is zelfs zó innig dat supporters met de speelsters en de begeleidingsstaf (plus enkele ouders) in de spelersbus mogen meereizen naar uitwedstrijden.

Aangezien zich onder de supporters ook enkele ‘voetballers’ bevinden wordt het idee geopperd om een wedstrijd te organiseren tussen speelsters en supporters om te bezien wie nu écht de beste is.

Op 17 december 2012 wordt hiervan een eerste editie georganiseerd en het is de bedoeling dat deze wedstrijd minimaal éénmaal per seizoen wordt georganiseerd. Vooralsnog zijn de supporters aan de winnende hand, maar het is de vraag hoe lang dit zal duren…

Seizoen Datum    Resultaat    Uitslag    Verslag   
2012 / 2013          17-12-2012    Verlies 6 – 7 n.s.    Klik hier
         

fansdames062012 / 2013: Sport verbroedert