In vergelijking met voorgaande jaren, is de stroom testspelers dit jaar beperkt. Tot dusverre hebben we slechts zes testers zien langskomen. Het feit dat Fortuna al voor de start van de voorbereiding het geraamte voor het nieuwe elftal had vastgelegd, zal daar zeker aan hebben bijgedragen.

De eerste tester was Karim Ben Liou. De middenvelder was op overschot bij KVK Tienen, speelde mee tegen SVM Munstergeleen, maar daar bleef het bij. Ondertussen tekende Karim bij KV Turnhout.

De tweede tester was Rowin van Zaanen, die zichzelf uitnodigde, omdat Almere City zijn contract niet verlengde. Hij mocht bij Fortuna zijn conditie op peil komen houden, maar de interesse werd serieuzer toen Joeri Schroyen vertrok naar Go Ahead Eagles. Dientengevolge had Fortuna behoefte aan een linksback en wellicht kan linkspoot Van Zaanen daar wel spelen. Hij speelde mee tegen EVV Echt.

De derde tester was Robin Dengis, die mocht mee komen trainen vanwege een andere onzekerheid waarmee Fortuna te maken heeft: blijft Ferhat Kaya? Dengis, op overschot bij KAS Eupen, speelde mee tegen EVV Echt.

De vierde tester kwam aanwaaien: Christopher Mandiangu, die geen toekomst meer zag/had bij MSV Duisburg. Een oude bekende van Willy Boessen die bovendien linksbenig is en dus de moeite waard om te testen. Hij speelde mee tegen FC Volendam, NAC Breda en Fortuna Köln.

De vijfde tester is Tim Coremans. De onzekerheid rond Kaya blijft voortduren. Tim Coremans – overbodig bij NAC Breda – mag uit voorzorg op proef mee komen trainen. Hij speelt mee tegen NAC Breda en Fortuna Köln.

De zesde tester is Kevin Kis. De linksback van KAS Eupen is opzoek naar iets nieuws; Fortuna zoekt nog steeds naar een opvolger van Schroyen. Kis speelt mee tegen Fortuna Köln.

Het lijkt er dus op dat Fortuna opzoek is naar versterking op de linkerkant en graag een keeper achter de hand houdt, mocht Kaya vertrekken. Wellicht dat we de komende week ook een spits op proef gaan krijgen nu Prince Rajcomar vertrokken is.