De interlandbreak bevindt zich in de afrondende fase. Vandaag worden de laatste interlands gespeeld vooraleer spelers terugkeren naar hun clubs. Fortuna Sittard-middenvelder Ragnar Oratmangoen is één van de spelers die in actie kwam.

Aanvankelijk is het de bedoeling dat Oratmangoen tijdens twee interlands in actie komt, maar door het niet tijdig in orde komen van de benodigde papierhandel mag de middenvelder een streep zetten door de eerste interland. Die interland tegen Vietnam weet Indonesië met 1-0 winnen.

Vandaag, vijf dagen later, staan beide landen opnieuw tegenover elkaar. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Mỹ Đình Stadion van Hanoi en levert opnieuw een overwinning voor de eilandbewoners op. En die overwinning heeft heel wat betekenis, want het lukte de Indonesiërs de afgelopen 20 jaar niet te winnen in Vietnam.

Het Indonesisch elftal kent een behoorlijk ‘Nederlands’ tintje met Jay Idzes, Thom Haye, Nathan Tjoe-A-On en Ragnar Oratmangoen in de basis. En dat ‘Nederlandse’ kwartet gaat uitstekend van start, want binnen 10 minuten kopt Idzes de 0-1 binnen uit een corner. Een klein kwartier later zorgt Oratmangoen voor een 0-2 voorsprong als hij door de Vietnamese verdediging slalomt en in de korte hoek raak schiet.

In de tweede helft wordt Oratmangoen vlak voor tijd een publiekswissel gegund en ziet vanaf de bank dat Ramadhan Sanata diep in blessuretijd voor 0-3 zorgt.

Door de overwinning is Vietnam uitgeschakeld voor plaatsing voor het WK, terwijl Indonesië mag gaan proberen een kloof van vijf punten op Irak te dichten.

Bron: VN Express (1) / VN Express (2)