Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen VVV Venlo (aftrap: 20.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter en Wessel Dammers en vanwege uitsluitingen geen beroep doen op José Rodríguez en Branislav Niňaj.

Anthony Syhre traint weer mee met de selectie, maar speelde maandag nog niet mee met Jong Fortuna Sittard, dus hij lijkt nog niet speelklaar. Djibril Dianessy is wat dat betreft een stuk verder. Hij speelde (en scoorde) afgelopen maandag een dik uur voor Jong Fortuna Sittard. Verder keert ook aanvoerder Michael Pinto terug van een blessure.

De afwezigheid van Wessel Dammers, José Rodríguez, Branislav Niňaj en Anthony Syhre (en het vertrek van Mahamadou Dembélé) betekent een nieuw hoofdpijndossier voor René Eijer: wie speelt er centraal naast Kai Heerings in de verdediging? Hij kan voor Calvin Mac-Intosch kiezen (zoals Eijer na de rode kaart in Zwolle deed), maar dan speelt Alessandro Ciranni of Clint Essers als rechtsback en dat is dit seizoen geen succes gebleken. Als Mac-Intosch op de rechtsbackpositie blijft, heeft Eijer drie opties centraal in de verdediging: Clint Essers, Ahmed el Messaoudi en Rubén Ramírez. We verwachten de Venozolaan aan de aftrap. Verder keert Michael Pinto terug. Hij krijgt de voorkeur boven Marco Ospitalieri op de linksbackpositie. Alexei Koşelev staat tussen de palen.

Dan het middenveld en voorhoede. We vermoeden dat Eijer opnieuw gaat afstappen van het 4-3-3-systeem en met vier middenvelders en twee aanvallers gaat spelen. Dat betekent dat we naast Jorrit Smeets en Mark Diemers ook Ahmed el Messaoudi en Andrija Balić aan de aftrap verwachten.

In de voorhoede is Lisandro Semedo de pineut; Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou moeten de doelpunten maken.

Oud-Fortunezen bij VVV Venlo? Ja, we herkennen Roel Janssen, die 139 duels voor Fortuna speelde.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen VVV Venlo? 14 Oktober 2016. De laatste maal dat Fortuna VVV trof in Sittard-Geleen, won Fortuna. Het werd 2-0 via treffers van Aziz Khalouta en Roald van Hout. Lees hier het verslag van dat duel: Fortuna Sittard 2 VVV Venlo 0

Laatste vijf competitieduels thuis tegen VVV Venlo: W-V-G-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-V-W-V

Scheidsrechter Christiaan Bax staat op plek twaalf in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat is onderkant middenmoot. VAR Danny Makkelie staat op plek twee. Daar houden we ons dan maar aan vast.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Ramírez, Heerings, Pinto; Smeets, El Messaoudi, Balić, Diemers; Novakovich en Lamprou.