Trainer Ben van Dael kan vanavond in het uitduel tegen VVV Venlo niet beschikken over Jordie Briels, Roel Janssen en Nayib Lagouireh. Alle drie hebben blessures overgehouden aan de derby tegen MVV.

In de verdediging moet Van Dael dus Janssen vervangen en we vermoeden dat de trainer Luc Mares kiest. Hij zal dan samen met Ferry de Regt het centrum van de verdediging vormen. Dennis Dengering is rechtsback; Marco Ospitalieri linksback. Ferhat Kaya staat onder de lat.

Op het middenveld moet Van Dael Briels en Lagouireh vervangen. We verwachten dat de trainer kiest voor Youri Loen en Dries Saddiki. Jens van Son, Raymond Fafiani en Joeri Schroyen zijn de overige middenvelders.

Lars Hutten speelt in de spits.

Bekende gezichten bij VVV? Quin Kruijsen speelde ooit op huurbasis voor Fortuna.

Laatste overwinning uit bij VVV? 22 oktober 1994: De dag waarop iedere Fortunafan zich realiseerde dat het wel eens een prachtig seizoen zou kunnen worden. Aan de hand van een uitblinkende Mark van Bommel wint Fortuna door een treffer van Urvin Lee: 0-1. Fortuna verovert de koppositie en staat die niet meer af.

Laatste vijf duels uit bij VVV: G-G-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-G-W-G

Scheidsrechter: Lothar D’hont hanteert de fluit. De Belg stond nog nooit eerder aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard.

Opstelling: Kaya; Ospitalieri, De Regt, Mares, Dengering; Schroyen, Van Son, Fafiani, Saddiki, Loen; Hutten.