Trainer Wil Boessen kan vanavond in het bekerduel in en tegen PEC Zwolle niet beschikken over Fatih Turan, Timothy Dreesen en Ramon Voorn vanwege blessureleed. Dat betekent dat Boessen in principe dezelfde elf spelers de wei in kan sturen die afgelopen vrijdag tegen Sparta Rotterdam speelden.

Maar gaat Boessen dat ook doen? Drie redenen waarom hij dat niet zal doen: (1)  het povere optreden tegen Jong PSV en Sparta Rotterdam vraagt om een reactie, (2) de rode kaart van Niels Vets tegen Sparta betekent dat Vets komende zondag afwezig is tegen VVV Venlo, wellicht gebruikt Boessen het bekerduel om het centrale verdedigingsduo dat zondag zal spelen, speeltijd te geven (3) de tegenstander (PEC Zwolle) vraagt om een andere aanpak.  

Centraal achterin verwachten we het duo dat ook zondag zal spelen: Yoann de Boer en Roel Janssen (zeker omdat de kans aanwezig is dat Ramon Voorn fit geraakt voor zondag). Dat betekent dat er een plek openvalt op het middenveld voor Jordie Briels, die dan niet als rechtsback zal spelen. Op zijn plek speelt Niels Vets (of Davy Hodselmans). Kevin Kis is linksback.

Op het middenveld spelen Jordie Briels en Franco Zennaro centraal, met Jeffrey Vlug en Gevaro Nepomuceno aan de buitenkanten. Voorin Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi.

Bekende gezichten in Zwolle? Niemand.
Laatste onerwinning in Zwolle? 10 Maart 2008. Rick Geenen, Joep Op den Kamp en diep in blessuretijd Ruud Boymans scoren in een 3-2 overwinning.

Opstelling:

Kaya; Briels, Vets, Janssen, Kis; De Boer, Zennaro, Nepomuceno, Vlug; Khalouta en N’Koyi