Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen Jong PSV geen beroep doen op de gebleseerde Niels Vets en de zieke Lars Gulpen. Aziz Khalouta keert terug van een schorsing.

Dat betekent dat Boessen ruime keuze heeft in de verdediging. Wellicht keert hij terug naar de opstelling die eerder dit seizoen (en ook grotendeels vorig seizoen) betrouwbaar is gebleken. Kortom, Ferhat Kaya op doel; Fatih Turan als rechtsback, Timothy Dreesen en Roel Janssen centraal achterin en Kevin Kis als linksback.

Op het middenveld vinden we Yoann de Boer en Ramon Voorn centraal terug en ook voor Franco Zennaro zal er wel een plek zijn. Echter, de terugkeer van Khalouta gaat iemand in het aanvallende compartiment zijn plek in de basis kosten. We vermoeden dat het Jeffrey Vlug zal zijn, die voortijdig werd gewisseld tegen Jong Ajax. Gevaro Nepomuceno dus op de vleugel en Khalouta en Patrick N’Koyi voorin.

Inzet: In de huidige constellatie (Jong Ajax en Jong PSV in de top 8 en periodekampioen Sparta buiten de top 10) geeft plek 10 in de eindrangschikking recht op deelname aan de play-offs. Fortuna is drie – en afhankelijk van de inhaalsduels die MVV en FC Den Bosch nog moeten spelen – mogelijk zelfs vier of vijf punten verwijderd van die begeerde plek met nog zes competitierondes te gaan. Kan het nog? Ja. Is het realistisch? Een stuk minder sinds de nederlaag tegen Jong Ajax.

Scheidsrechter? Erwin Blank leidde nog nooit een duel van Fortuna Sittard. Een onbeschreven blad dus.

Bekende gezichten bij Jong PSV? Nee, niemand.

Laatste overwinning op Jong PSV in Sittard-Geleen? 16 Augustus 1997: Fortuna vermorzelt Jong PSV in het bekertoernooi: 8-0.

Opstelling: Kaya; Turan, Dreesen, Janssen, Kis; De Boer, Voorn, Zennaro, Nepomuceno; Khalouta en N’Koyi