Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het thuisduel tegen Jong FC Utrecht geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Marco Ospitalieri en Aykut Özer. Clint Essers viel weliswaar geblesseerd uit tijdens het bekerduel tegen AZ, maar is weer fit. Verder is iedereen fit en speelgerechtigd.

We vermoeden dat Oliseh vast zal houden aan tenminste tien van de elf spelers die aan de aftrap verschenen in het bekerduel tegen AZ. De enige kanttekening is de linksbuitenpositie. Stefan Askovski stond aan de aftrap tegen AZ, maar Oliseh wisselde hem in de rust. Het zou dus kunnen dat André Vidigal vanavond start, want beide spelers zijn aan elkaar gewaagd.

Achterin heeft dit geen gevolgen. Miguel Santos start onder de lat, met daar voor een viermansblok. Christopher Braun als rechtsback; Perr Schuurs en Wessel Dammers centraal en Clint Essers op de linksbackpositie.

Op het middenveld spelen Jorrit Smeets en Dries Saddiki in een behoudende rol; Djibril Dianessy in een aanvallende rol. De aanval bestaat uit rechtsbuiten Lisandro Semedo, spits Finn Stokkers en linksbuiten Vidigal (of toch Askovski?).

Bekende gezichten bij Jong FC Utrecht? Niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Jong FC Utrecht? 17 Februari 2017. Vorig seizoen won Fortuna Sittard de eerste editie met 4-1 van Jong FC Utrecht. Emrah Başsan, Stokkers, Dianessy en Junior Torunarigha zorgden voor de treffers.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Jong FC Utrecht: W-..-..-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-W-W-W-W

Scheidsrechter Rob Dieperink staat op plek zestien in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Dat moet beter.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Essers; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Vidigal (Askovski?).

Supporters: Opletten, de wedstrijd begint om 19.45uur (niet 20.00uur!). Voor degenen zonder seizoenkaart, koop je ticket online of kom vroeg naar het stadion. Dat laatste is sowieso een goed idee, want Fortuna SC organiseert een party voor en na de wedstrijd bij het supportershome (vanaf 17.00uur).

Bij winst vanavond op Jong FC Utrecht, eindigt Fortuna halverwege januari in het slechtste geval tweede achter NEC in de tweede periode. Aangezien NEC de eerste periodetitel won, plaatst Fortuna zich dan automatisch voor de playoffs via de tweede periode. Kortom, Fortuna kan vanavond plaatsing voor de playoffs afdwingen. Fortuna kan de periodetitel vanavond niet winnen, maar winst vanavond betekent wel dat Fortuna winst van de periodetitel in eigen hand houdt.