Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in het thuisduel tegen Jong FC Utrecht niet beschikken over Roald van Hout, Mailson Lima, Jorrit Smeets en Christopher Braun. De eerste drie zijn geblesseerd; de laatste is geschorst. Daar staat de hernieuwde beschikbaarheid van Jordie Briels, Emrah Başsan (beiden terug van blessureleed) en voor het eerst Vitor Saba tegenover. Alle drie zijn fit, alhoewel Saba nog geen negentig minuten aankan.

Oliseh moet dus ten opzichte van het duel in Leeuwarden van afgelopen week in ieder geval de rechterflank verbouwen, want Van Hout en Braun zijn er niet bij. Op de rechtsbackpositie kan Oliseh kiezen uit de teruggekeerde Briels en wellicht Dries Saddiki. Voor de rechtshalfpositie komen Aziz Khalouta en Saddiki in aanmerking. We vermoeden dat Briels en Saddiki de gelukkigen zijn.

Verder verwachten we ook dat Bassan terugkeert in de basis. Dat zou ten koste kunnen gaan van de middenveldpositie van Perr Schuurs, die wellicht een linie terugzakt en Emir Dautovic uit de basis verdringt.

Kortom, we verwachten Miguel Santos op doel, met daarvoor een viermansverdedigingslinie: Briels – Ferry de Regt – Schuurs – Marco Ospitalieri. Op het middenveld Kamen Hadzhiev, Saddiki, Bassan en Djibril Dianessy. Voorin Finn Stokkers en Gavin Vlijter.

Bekende gezichten bij Jong FC Utrecht? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen FC Utrecht? Fortuna speelde nog nooit thuis tegen Jong FC Utrecht.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Jong FC Utrecht? ..-..-..-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-G-V-G

Scheidsrechter: Laurens Gerrets verschijnt voor de vijfde maal aan de aftrap van een duel van Fortuna. Na vanavond krijgt hij dus een (felbegeerde) ranking in het klassement ‘favoriete Fortuna scheidsrechter’. Tweemaal eerder dit seizoen floot hij in Sittard-Geleen; Fortuna won beide duels.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Briels, De Regt, Schuurs, Ospitalieri; Hadzhiev, Başsan, Saddiki, Dianessy; Vlijter en Stokkers.

Supporters: Wil je een vernieuwde elftalposter van Fortuna Sittard hebben (met de in de winterstop gehaalde spelers erop) ? Meld je dan vanaf 19.00uur aan de hoofdingang van het stadion. Fortuna heeft 250 exemplaren klaarliggen. Ze zijn gratis, maar op is op.