Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het thuisduel tegen Jong FC Twente geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Lars Gulpen, Elroy Pappot, Thiemo Vanmaris en Bob Vankan. Roel Janssen incasseerde zijn tiende gele kaart van het seizoen, die hem een schorsing oplevert.

De afwezigheid van Janssen betekent dat Van Vossen moet schuiven achterin. We verwachten dat hij Fatih Turan terughaalt naar de rechtsbackpositie, waardoor Dennis Dengering in het centrum van de verdediging kan spelen, samen met Sem de Wit. Joeri Schroyen is wellicht opnieuw de linksback. Ferhat Kaya op doel.

Op het middenveld is er dan een plek vrij voor Jordy ter Borgh. Verder Jordie Briels, Tomas Overhof, Muhammed Mert en Kevin Kis. Voorin moet Seku Conneh de kastanjes uit het vuur halen.

Nutteloze informatie: Het is de laatste maal (voorlopig dan toch) dat Fortuna Sittard aantreedt tegen Jong FC Twente, dat vanwege de bezuinigingen bij FC Twente volgend jaar niet langer meer uitkomt in de eerste divisie.

Nutteloze vraag: Waarom raakte FC Twente zes punten kwijt op de ranglijst en Jong FC Twente niet?

Bekende gezichten in Twente? Niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Jong FC Twente? 21 Februari 2014. Patrick N’Koyi, Jeffrey Vlug en tweemaal Ramon Voorn scoren in een 4-1 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Jong FC Twente: W-..-..-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: G-V-G-V-V

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom stond tweemaal eerder aan de aftrap bij een duel van Fortuna Sittard. Hij hanteerde de fluit toen Fortuna de enige maal totdusverre in dit seizoen thuis won (tegen Helmond Sport).

Opstelling: Kaya; Turan, Dengering, De Wit, Schroyen; Ter Borgh, Overhof, Briels, Mert, Kis; Conneh.