Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen Jong FC Twente geen beroep doen op Niels Vets. Jonathan Hendrickx kampt met een lichte spierblessure. Voor de rest is iedereen fit en niemand is geschorst.

Na drie wedstrijden op rij zonder verlies en zonder tegendoelpunten, ligt het voor de hand dat Boessen zijn basiselftal niet gaat wijzigen. Alleen achter de naam van Hendrickx staat dus een vraagteken. Als hij niet kan spelen, zal Jordie Briels hem vast vervangen.

Kortom, achterin verwachten we Ferhat Kaya op doel, Hendrickx (Briels?) als rechtsback. Centraal achterin Timothy Dreesen en Roel Janssen. Kevin Kis op de linksbackpositie

Op het middenveld zullen we Yoann de Boer en Ramon Voorn zien als verdedigende middenvelders. Jeffrey Vlug en Gevaro Nepomuceno bezetten de flanken.

Voorin verwachten we Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi.

Inzet: Fortuna ambieert nog steeds deelname aan de play-offs. Daartoe moet Fortuna bij de eerste negen van de ranglijst eindigen. Voor die positie komt Fortuna momenteel 3 punten tekort. Een thuisduel tegen een ploeg uit het tweede deel van de rangschikking moet dan haast wel een overwinning opleveren om niet af te haken. Jong FC Twente speelt al het hele seizoen voor de sportieve eer en niets meer dan dat.

Scheidsrechter: Merlijn Gerritsen floot vier duels van Fortuna tot dusverre, waaronder drie thuisduels die Fortuna alle drie won.

Bekende gezichten bij de Jong FC Twente? Ja, Jurjan Mannes speelde vorig seizoen bij Fortuna Sittard.

Laatste overwinning thuis tegen Jong FC Twente? Eerste duel ooit.

Opstelling:

Kaya; Hendrickx (Briels?), Dreesen, Janssen, Kis; De Boer, Voorn, Vlug, Nepomuceno; Khalouta en N’Koyi