Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel bij Jong Ajax geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Jordy ter Borgh, Lars Gulpen, Elroy Pappot, Fatih Turan en Sem de Wit. Achter de beschikbaarheid van Seku Conneh en Sjoerd Linssen staat een vraagteken.

Met het wegvallen van Turan is er een basisplek weggelegd voor Linssen als centrale verdediger als Dennis Dengering doorschuift naar de rechtsbackpositie, maar dan moet Linssen wel fit zijn. Zoniet, dan speelt wellicht Andrew Marveggio in de verdediging als rechtsback. Verder Roel Janssen centraal en Kevin Kis als linksback. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld hoeft Van Vossen geen gedwongen wijzigingen te maken en wellicht doet hij dat ook niet: Tomas OverhofJordie BrielsMuhammed MertJordi Baur. Voorin zal Donny de Groot de vervanger zijn van Conneh.

Bekende gezichten in Amsterdam? Niemand.

Laatste overwinning uit bij Jong Ajax? Op 14 oktober 2014 scoorden Aziz Khalouta, Bob Vankan en Lars Gulpen in een afgetekende 3-0 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Jong Ajax: W-..-..-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-V-V-V-V

Scheidsrechter: Jeroen Sanders staat zevende op de lijst van meest favoriete scheidsrechters. Nog altijd een trouwe Fortunees.

Opstelling: Kaya; Dengering, Linssen (Marveggio), Janssen, Kis; Overhof, Briels, Baur, Schroyen, Mert; De Groot.