Trainer René Eijer kan vanavond in het bekerduel uit bij Helmond Sport (aftrap: 19.45uur) geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Verder gaan we er vanuit dat ook Jorrit Smeets en José Rodriguez, beiden vielen geblesseerd uit tegen Willem II, er uit voorzorg niet bij zullen zijn.

Verder is er dan nog de vraag hoeveel concessies Eijer wil doen aan zijn sterkste elftal. We kunnen ons voorstellen dat spelers die dicht tegen het basiselftal aanzitten, vanavond een kans krijgen, zoals Clint Essers en Michael Pinto.

In de achterhoede verwachten we Alexei Koselev in doel, met daarvoor een viermansverdedigingslinie. Centraal het duo Wessel Dammers en Branislav Ninaj. Aan de zijkanten Clint Essers (Alessandro Ciranni) op de rechtsbackpositie; Michael Pinto (Marco Ospitalieri) op de linksbackpositie.

Op het middenveld zal Ahmed el Messaoudi terugschuiven naar de positie van de afwezige José Rodriguez. Mark Diemers vervangt Smeets. Dan blijft er nog een plek over op het middenveld; we vermoeden dat Eijer kiest voor Lars Hutten.

In de aanval bestrijkt Lisandro Semedo de rechter flank; Lazaros Lamprou, die André Vidigal lijkt te zijn gepasseerd in de pikorde, zal op de linker flank debuteren in de basis. Andrija Novakovich speelt centraal in de aanval.

Oud-Fortunezen bij Helmond Sport? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij Helmond Sport? 27 November 2017. Afgelopen seizoen ging Fortuna op De Braak met 3-1 winnen. André Vidigal tweemaal en Stefan Askovski eenmaal zorgden voor de drie doelpunten.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Helmond Sport: W-V-W-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? V-W-W-V-V

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof vinden we terug op de twintigste plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Veel slechter kan niet.

Opstelling: Koselev; Essers (Ciranni), Ninaj, Dammers, Pinto (Ospitalieri); El Messaoudi, Diemers, Hutten; Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: De 163 busreizigers melden zich om 18.00 bij het Fortuna Sittard Stadion; de 100 autoreizigers wisselen hun omwisselbiljetten om bij de Burgerking aan de A2 ter hoogte van Nederweert tussen 18.30uur en 19.00uur.