Fortuna Sittard ontvangt vanavond Helmond Sport in het eigen Fortuna Stadion. Geheel ongeschonden is de ploeg van trainer Roger Reijners niet uit de winterstop gekomen. Abdul Ocal is uitgeschakeld voor de rest van het seizoen en dan zijn er nog vier lichte blessuregevallen: Angelo Simone, Cedric Olondo, Taner Taktak en David Meul.
Taner Taktak is de enige die niet meedeed aan de afsluitende groepstraining op donderdag; hij trainde apart. Wellicht moeten we daaruit opmaken dat hij niet aan de aftrap zal verschijnen vanavond, maar de overige drie wel.
Dat werpt dan de vraag op wie vervangt Taktak? In de eerste competitiehelft was Charly van den Ouweland de aangewezen vervanger, maar in de winterstop uit bij Willem II experimenteerde Reijners met Samir Kozarac op het middenveld.
Als David Meul niet kan spelen, dan zal Tom Grootaerts vast spelen; kan Cedric Olondo niet spelen, dan zal Danny Schreurs vast spelen; en als Angelo Simone niet kan spelen, dan zal Charly van den Ouweland vast spelen.
Fortuna gaat fier aan kop in de vierde periode, maar met duels tegen de nummers 6 (Helmond Sport), 4 (Cambuur Leeuwarden) en 3 (Excelsior Rotterdam) van de algehele ranglijst op het programma is de zilvervloot nog lang niet binnen.

Verwachte opstelling:

Meul, Geenen, Grabovac, Facenna, Vanek, Simone, Voorn, Heinrichs, Kozarac (Van den Ouweland?), Olondo en Boymans.