Na de teleurstellende nederlaag tegen Helmond Sport, een wedstrijd waarin de Helmondse bezoekers zeker niet de meerdere waren, mogen de Fortunezen de draad morgen in Deventer weer oppakken.
Trainer Hans de Koning vertrouwde ons toe dat dit met de volgende 11 zal gebeuren: Baart; Geerinckx, Akerboom, Kazlauskas en Steegs (?); Daemen, Joos van Barneveld (?), Paul Janssen en Jones; Prince en El Gaaouiri (?).
Kortom een opstelling met toch een aantal verrassingen. Charly Kazlauskas speelt voor het eerst vanaf de aftrap, Tommie Daemen keert terug van een schorsing, Davy Joosten begint op de bank en Paul Janssen speelt op het middenveld. Tycho Steegs, Joos van Barneveld en Samir el Gaaouiri zij niet geheel fit, vanwaar het vraagteken.
De tegen Helmond Sport goed ingevallen Thomas Janssen ontbreekt vanwege een knieblessure. “Naar het zich laat aanzien, is er een spier afgekneld, waarschijnlijk het gevolg van bloeduitstorting. Het lijkt niet al te ernstig, maar ik kan er morgen absoluut niet mee spelen, ” aldus Thomas. Uiteraard ontbreekt Dario Cagnazzo wegens zijn schorsing van (behoudens beroep) 4 wedstrijden.
Commentaar Hans de Koning: “Aangezien we kansloos zijn voor het behalen van de periodetitel en je toch iets wilt uitproberen, wil ik beginnen met Charly Kazlauskas achterin en Paul Janssen op het middenveld. Temeer vanwege de ervaring van Janssen en zijn doeltreffendheid. Veel andere keus hebben we niet, we mogen al blij zijn als we deze basiself morgen vanaf het begin kunnen opstellen, gezien enkele blessures. Maar ik blijf het zeggen, de jongens werken er allemaal hard voor en ze doen hun stinkende best.”
Minder plezierig nieuws is dat de optie op Prince (nog) niet is gelicht, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de diverse media.