Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het thuisduel tegen FC Oss geen beroep doen op Niels Vets en Jordie Briels. Elroy Pappot is op de terugweg van blessureleed, maar wellicht nog niet wedstrijdfit. Roel Janssen keert terug van een schorsing en Ramon Voorn ontliep een schorsing. Beiden zijn dus beschikbaar.

De terugkeer van Janssen betekent naar alle waarschijnlijkheid dat Sjoerd Linssen op de bank plaats zal moeten nemen. Verder geen verrassingen achterin. Ferhat Kaya op doel; Voorn en Janssen centraal achterin; Fatih Turan en Kevin Kis op de backposities.

In Almere slachtofferde Van Vossen Jordi Baur na een half uur. Blijkbaar was hij niet tevreden over de jongeling. Heeft dat gevolgen voor de basisopstelling tegen FC Oss? Waarschijnlijk niet, want met de absentie van Briels komt er een plek vrij voor Jasper Waalkens. Verder verwachten we geen veranderingen. Dus met Jordy ter Borgh en Waalkens centraal en Tomas Overhof en Baur op de flanken.

In de voorhoede de twee gekende namen: Seku Conneh en Bob Vankan.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: De balans thuis tegen FC Oss is in evenwicht. We wonnen vijfmaal; verloren vijfmaal en speelden driemaal gelijk. De pijnlijkste nederlaag was die in het seizoen 94/95, het kampioensjaar. Fortuna verloor één thuisduel in dat seizoen, tegen TOP Oss.

Bekende gezichten in Oss? We herkennen trainer Willy Boessen en keeperstrainer Rein Baart.

Laatste overwinning thuis tegen FC Oss? Afgelopen seizoen wonnen we met 1-0 via een treffer van Patrick N’Koyi.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Oss: W-V-W-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-W-G-W

Scheidsrechter: Richard Martens hanteerde viermaal eerder de fluit bij een duel van Fortuna Sittard. Het leverde ons drie overwinningen en een gelijkspel op. Prima scheids!

Opstelling: Kaya; Turan, Voorn, Janssen, Kis; Ter Borgh, Waalkens, Baur, Overhof; Vankan en Conneh.