Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in het uitduel tegen FC Oss zeker geen beroep doen op de geblesseerde Gavin Vlijter en hetzelfde geldt waarschijnlijk voor Todd Cantwell. Cantwell heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen. Ook Lazar Kojic is niet beschikbaar vanwege interlandverplichtingen. Daar tegenover staat de terugkeer van Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets en Miguel Santos. Alle drie zijn hersteld van blessureleed.

De terugkeer van Ospitalieri geeft Braga een nieuwe optie op de linksbackpositie. We vermoeden echter dat Braga Ospitalieri—gegeven zijn blessuregevoeligheid—rustig wil brengen en dus start Michael Pinto; niet Ospitalieri als linksback. Braga hoeft achterin verder geen wijzigingen door te voeren. Toch verwachten we een wijziging: Kai Heerings op de plek van aanvoerder Perr Schuurs centraal achterin. Verder Aykut Özer onder de lat; Clint Essers op de linksbackpositie en Wessel Dammers die samen met Heerings het centrum van de verdediging afdekt.

Op het middenveld kan Braga dus niet terugvallen op Kojic en Cantwell. We vermoeden dat Braga—net als met Ospitalieri—ook voorzichtig is met Smeets. Ook Smeets verwachten we dus niet in de basis. De oplossing komt uit de verdediging: Perr Schuurs. We verwachten onze aanvoerder in de rol van controlerende middenvelder; Dries Saddiki begint op de bank. Als vervanger van Cantwell verwachten we André Vidigal aan de aftrap. Verder Lars Hutten.

De voorhoede bestaat uit Lisandro Semedo (rechts), Finn Stokkers (spits) en Djibril Dianessy (links).

Bekende gezichten bij FC Oss? Ja, Ferry de Regt en Jordy ter Borgh hebben een verleden in Sittard-Geleen.

Laatste overwinning uit tegen FC Oss? 19 Oktober 2012. Aziz Khalouta (2x) en Prince Rajcomar scoren drie treffers. Voldoende voor een 0-3 overwinning.

Laatste vijf (reguliere) competitieduels uit tegen FC Oss: V-V-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? G-W-W-G-G

Scheidsrechter Joey Kooij stond pas viermaal eerder aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard; onvoldoende voor een notering in de lijst ‘favoriete scheidsrechter’.

Opstelling: Özer; Essers, Heerings, Dammers, Pinto; Schuurs, Vidigal, Hutten; Semedo, Stokkers en Dianessy.

Supporters: busreizigers melden zich om 17.30uur bij het Fortuna Sittard Stadion. Autoreizigers melden zich tussen 18.00 en 18.15 uur bij de Burger King langs de A2 ter hoogte van Nederweert voor het omwisselen van de omwisselbiljetten.