Trainer René Eijer kan morgenmiddag in het uitduel tegen FC Emmen (aftrap: 12.15uur) geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Verder staan er vraagtekens achter de namen van Ahmed el Messaoudi en Andrija Novakovich vanwege lichte kwalen.

Dat betekent dat Eijer geen wijzigingen hoeft aan te brengen in de verdediging en we verwachten dat hij dat ook niet doet. Kortom, we verwachten Alexei Koşelev (die na afloop zal afreizen naar Moldavië om met de nationale ploeg te spelen) in doel. Daarvoor een viermansverdediging met aanvoerder Wessel Dammers en Branislav Niňaj centraal en de Belgen Alessandro Ciranni en Marco Ospitalieri respectievelijk als rechts- en linksback.

Op het middenveld staat er dus een vraagteken achter de beschikbaarheid van El Messaoudi. Raakt hij in extremis speelklaar dan zal Fortuna vast met het trio José Rodríguez, El Messaoudi en Jorrit Smeets spelen. Is El Meassoudi niet beschikbaar dan verwachten we dat Mark Diemers centraal op het middenveld speelt als verbindingsspeler tussen middenveld en aanval.

In de aanvalslinie staat er een vraagteken achter Fortuna’s topscorer Novakovich, die na dit duel interlandverplichtingen heeft in de Verenigde Staten. Indien hij wedstrijdfit geraakt, zal hij ongetwijfeld spelen. Zoniet, dan zal Finn Stokkers zijn eerste kans krijgen dit seizoen in de basis. Aan de rechterkant verwachten we Lisandro Semedo; op links Mark Diemers, tenzij El Messaoudi niet kan spelen. In dat geval gaat het op de linksbuitenpositie tussen Lazaros Lamprou (die zich na afloop van het duel in Griekenland zal melden voor duels met Griekenland O21) en André Vidigal. Wij gokken op de laatste.

Oud-Fortunezen bij FC Emmen? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij FC Emmen? 24 Februari 2017. Perr Schuurs en Stokkers (tweemaal) zorgden voor de drie doelpunten die voldoende bleken voor een 3-2 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Emmen: G-W-W-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-W-G-V

Scheidsrechter Joey Kooij werkte zich vorig seizoen in no-time op tot een tweede plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Hij leidde pas vijf duels van Fortuna, dus de bewijslast is nog wat broos, maar we hebben hoge verwachtingen van hem.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Niňaj, Dammers, Ospitalieri; Rodríguez, El Messaoudi (Diemers), Smeets, Diemers (Vidigal); Semedo, Novakovich (Stokkers).

Supporters: 268 Supporters hebben zich niet laten afschrikken door de verplichte buscombi en het absurde tijdstip waarop dit duel gespeeld wordt (12.15uur) en dientengevolge het absurde tijdstip waarop de bussen zullen moeten vertrekken (07.45uur) om er nog op tijd te komen. Zet je wekker dus op tijd.