Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in het uitduel tegen FC Emmen niet beschikken over de geblesseerden Roald van Hout, Mailson Lima en Jorrit Smeets. Dat is geen verandering ten opzichte van vorige week. Christopher Braun is wel opnieuw beschikbaar na een schorsing vanwege zijn vijfde gele kaart. Verder lijkt Vitor Saba wedstrijdfit, kortom hij zou vanaf de aftrap kunnen spelen.

De terugkeer van Braun kost Dries Saddiki waarschijnlijk zijn basisplek als rechtsback. Verder verwachten we geen wijzigingen in de achterhoede. Kortom, Miguel Santos onder de lat, met daarvoor vier verdedigers van rechts naar links: Braun, Ferry de Regt, Perr Schuurs en Marco Ospitalieri.

Verder hoeft Oliseh geen wijzigingen aan te brengen in het elftal dat duidelijk beter was dan Jong FC Utrecht, maar wellicht brengt hij Saba aan de aftrap. Zo ja, dan zal er op het middenveld iemand moeten wijken voor de Braziliaan. Djibril Dianessy en Jordie Briels moeten in dat geval vrezen voor hun positie. Verder verwachten we Kamen Hadzhiev en Emrah Başsan aan de aftrap.

In de aanval verwachten we geen wijzigingen. Kortom Gavin Vlijter en doelpuntengarantie Finn Stokkers.

Bekende gezichten bij FC Emmen? Youri Loen speelde het afgelopen seizoen bij ons, nu bij FC Emmen.

Laatste overwinning uit tegen FC Emmen? 29 April 2016. Lars Hutten boog met twee doelpunten een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Emmen? W-V-G-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-W-G-V

Scheidsrechter: Joey Kooij staat voor de tweede maal aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. Dat eerste duel ging verloren. Tijd voor revanche.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Braun, De Regt, Schuurs, Ospitalieri; Başsan, Hadzhiev, Saba (Briels?), Dianessy; Vlijter en Stokkers.

Supporters: De door Fortuna SC georganiseerde busreis vertrekt om 15.30uur bij de hoofdingang van het stadion. Voor degenen die op eigen gelegenheid naar Emmen gaan: er is geen omwisselbiljet-regeling van kracht, de kassa’s aan het uitvak zijn open.