Trainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen FC Emmen niet beschikken over Mailson Lima en Junior Torunarigha. De eerste staat al sinds de start van het seizoen buitenspel; de tweede is nog niet voldoende hersteld van een blessure die hij deze week opliep.

Het betekent dat Van Dael een gedwongen wissel moet toepassen (Djibril Dianessy voor Torunarigha). Gaat Van Dael verder nog wijzigingen aanbrengen? Na de nederlagen bij SV Spakenburg en Jong PSV stipte hij die mogelijkheid aan. Dus wellicht komen er meer nieuwe gezichten aan de aftrap. In deze voorbeschouwing gaan we er vanuit dat hij dat niet doet. Achterin, verwachten we dus Leon ter Wielen op doel, met daarvoor een viermansverdediging: Christopher Braun, Ferry de Regt, Luc Mares en Stefan Askovski. Op het middenveld drie man: Kamen Hadzhiev, Okan Kurt en Jordie Briels. In de voorhoede ook drie man: Roald van Hout, Dianessy en Aziz Khalouta.

Bekende gezichten bij FC Emmen? We herkennen Jurjan Mannes die het seizoen 12/13 op huurbasis voor Fortuna speelde en Youri Loen die het seizoen 15/16 op huurbasis voor Fortuna speelde.

Laatste overwinning thuis tegen FC Emmen? 8 November 2013. Twee treffers in het slotkwartier van Gevaro Nepomuceno en Lars Gulpen zijn voldoende voor een 2-0 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Emmen? G-V-W-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-W-V

Scheidsrechter: Christian Mulder staat voor de vierde maal aan de aftrap van een duel van Fortuna. Twee gelijke spelen en een nederlaag leverde dat ons tot dusverre op.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Askovski; Hadzhiev, Kurt, Briels; Van Hout, Dianessy, Khalouta.