Interim hoofdtrainer Jeffrey Kooistra kan vanavond in het uitduel bij FC Eindhoven geen beroep doen op de geblesseerden Bob Vankan en Marco Ospitalieri en de geschorste Dennis Dengering. Muhammed Mert (terug van een schorsing) en Raymond Fafiani (terug van een blessure) zijn weer beschikbaar.

Aan de Limburgse kranten laat Kooistra weten dat er qua individuele kwaliteit nauwelijks verschil is tussen beide selecties; FC Eindhoven is wel verder als team. Wij vragen ons af hoe dat kan. Zegt dat iets over onze oud trainer? En is het wellicht dan toch niet verstandig om die lijn door te trekken?

Hoe dan ook, achterin moet Kooistra het elftal dus minimaal op één positie wijzigen: de rechtsbackpositie. Kooistra kan kiezen uit Luc Mares en Demen Roumen. We gokken op Mares. Verder verwachten we geen wijzigingen achterin. Dus Ferhat Kaya op doel; Ferry de Regt en Roel Janssen centraal en Joeri Schroyen als linksback.

Met de beschikbaarheid van Mert en Fafiani neemt de concurrentie op het middenveld toe. We vermoeden dat Fafiani in de basis start, wat ten koste zal gaan van Soufian Moro. Verder geen wijzigingen, dus met Jordy ter Borgh, Jordie Briels en Youri Loen.

Voorin verwachten we het duo Gökhan Lekesiz en Tim Janssen.

Bekende gezichten in Eindhoven? Ja, Christopher Mandiangu. Afgetest in Sittard-Geleen in de voorbereiding op het seizoen 13/14. Wel goed genoeg blijkbaar voor FC Eindhoven.

Laatste overwinning uit bij FC Eindhoven? 8 Maart 2013. Prince Rajcomar, Gevaro Nepomuceno en Patrick N’Koyi trappen FC Eindhoven in de vernieling met elk een treffer: 0-3.

Laatste vijf duels uit tegen FC Eindhoven: V-V-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-G-V-V

Scheidsrechter: Martin Perez staat voor de derde maal aan de aftrap bij een duel van Fortuna Sittard. We wonnen er één en verloren er één.

Opstelling: Kaya; Mares, De Regt, R. Janssen, Schroyen; Ter Borgh, Briels, Fafiani, Loen; Lekesiz en T. Janssen.