Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht geen beroep doen op Gavin Vlijter (restant van het seizoen uitgeschakeld) en Marco Ospitalieri (hamstringblessure). Verder heeft Aykut Özer de training hervat, maar is het ons onbekend of hij al speelklaar is en hetzelfde geldt voor André Vidigal, die niet ongeschonden uit het duel tegen Jong Ajax verscheen. Daat staat tegenover dat Stefan Askovski en Lars Hutten terug zijn van een verkoudheid, Ufukcan Engin terug is van interlandverplichtingen en nieuweling Michael Pinto speelgerechtigd is.

In de achterhoede moet Oliseh een vervanger aanwijzen op de linksbackpositie voor Ospitalieri. Hij kan kiezen voor Clint Essers of voor nieuwkomer Pinto. We vermoeden dat de beslissing zal afhangen van hoe ingespeeld Pinto al is na twee dagen meetrainen. Verder Miguel Santos in doel; Christopher Braun op de rechtsbackpositie en centraal het duo Perr Schuurs en Wessel Dammers.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen: Jorrit Smeets, Dries Saddiki en Djibril Dianessy.

In de voorhoede verwachten we Lisandro Semedo aan de rechterflank en Finn Stokkers centraal. Aan de linkerflank vermoeden we dat Askovski zal spelen, tenzij Vidigal fit is.

Bekende gezichten bij FC Dordrecht? De enige Sittardse link in Dordrecht (Mailson Lima) is in de winterstop vertrokken naar Roemenië.

Laatste overwinning uit tegen FC Dordrecht? 12 Februari 2016. Roel Janssen, Hutten en in de laatste minuut Jordie Briels werken een vroege achterstand weg. Fortuna wint met 1-3.

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Dordrecht: G-W-G-W-G.

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-W-W-W-W(-W-W)

Scheidsrechter Martin Pérez staat op plek vijftien in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Onderkant middenmoot: dat kan veel beter.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Pinto (Essers); Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski (Vidigal?).

Supporters: De supportersbus van Fortuna SC vertrekt om 17.00uur bij het stadion.