Trainer René Eijer kan vanmiddag in het thuisduel tegen De Graafschap (aftrap: 16.45uur) geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Verder is iedereen speelklaar.

De trainersstaf heeft twee weken de tijd gehad om na te denken over hoe de wisselvalligheid (zowel tussen als binnen wedstrijden) aangepakt kan worden. In de rust in Emmen greep Eijer in en bracht hij Michael Pinto en Lazaros Lamprou. We kunnen ons voorstellen dat deze twee een kans in de basis gaan krijgen.

Dat betekent in de achterhoede een wijziging. Marco Ospitalieri raakt zijn plek op de linksbackpositie kwijt aan Pinto. Verder geen wijzigingen. Kortom, Alexei Koşelev start in doel. Centraal voor hem speelt het duo Wessel Dammers en Branislav Niňaj. Alessandro Ciranni completteert de verdediging op de rechtsbackpositie.

Als Lamprou inderdaad in de basis start, dan zal hij vast op de linksbuitenpositie spelen. Dat betekent dat Fortuna terugvalt op een klassiek 4-3-3 (met twee echte buitenspelers). Er vanuit gaande dat Mark Diemers zal spelen, betekent dit dat de basisplek van Lamprou ten koste zal gaan van een van de drie middenvelders: José Rodriguez, Ahmed el Messaoudi en Jorrit Smeets. We vermoeden dat de laatste op de bank start.

In de aanval verwachten we Lisandro Semedo op de rechter flank; Andrija Novakovich speelt in de punt van de aanval en Lamprou dus op de linker flank.

Oud-Fortunezen bij De Graafschap? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen De Graafschap? 17 Maart 2017. Djibril Dianessy en tweemaal Emrah Başsan scoren de drie Sittardse doelpunten tijdens een 3-2 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen De Graafschap: G-W-G-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-V-G-W-G

Scheidsrechter Richard Martens is de nummer één in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. De man steekt met kop en schouders boven de andere scheidsrechters uit. We hebben dus hoge verwachtingen.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Niňaj, Dammers, Pinto; Rodríguez, El Messaoudi, Diemers, Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: Fortuna SC organiseert een party rondom de wedstrijd tegen De Graafschap. Die party begint om 14.00uur en gaat verder na het duel.