Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel tegen De Graafschap geen beroep doen op Niels Vets, Elroy Pappot, Thiemo Vanmaris, Bob Vankan en Seku Conneh vanwege blessureleed. Conneh is nieuw in de ziekenboeg. Gavin Vlijter is wellicht opnieuw beschikbaar nu Fortuna onder 19 zich verzekerd heeft van het kampioenschap.

Behalve een vervanger voor Conneh, verwachten we geen veranderingen ten opzichte van het elftal dat afgelopen vrijdag verloor van Jong PSV, tenzij Jordie Briels zich teruggewerkt heeft in de basis (ten koste van Tomas Overhof?).

Achterin dus Ferhat Kaya op doel, met daarvoor een viermansverdediging: Dennis DengeringSem de WitRoel JanssenJoeri Schroyen. Een linie verderop zien we een vijfmansmiddenveld: Fatih TuranJordy ter BorghTomas Overhof (Briels?) – Muhammed MertKevin Kis. In de spits zal Donny de Groot de plek innemen van Conneh.

Bekende gezichten in Doetinchem? Ja, Edward Linssen speelde de tweede helft van het seizoen 09/10 in het Sittardse groen-geel.

Laatste uitoverwinning op De Graafschap? 1 Februari 2014: Vorig seizoen scoorde Aziz Khalouta het enige doelpunt van de wedstrijd.

Nutteloze informatie: Het wordt de 50ste ontmoeting in competitieverband tussen Fortuna Sittard en De Graafschap. Fortuna won slechts 12 van de 49 duels tot dusverre, tegen 22 nederlagen.

Laatste vijf competitieduels uit tegen De Graafschap: W-G-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-W-G-G-V

Scheidsrechter: Christiaan Bax stond viermaal eerder aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. We wonnen één van die vier duels.

Opstelling: Kaya; Dengering, De Wit, Janssen, Schroyen; Turan, Ter Borgh, Overhof, Mert, Kis; De Groot.