Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel (aftrap: 18.45uur) tegen De Graafschap geen beroep doen op de geblesseerde Niels Vets en de geschorste Jonathan HendrickxPatrick N’Koyi speelde alweer 15 minuten meer tegen FC Emmen, maar wellicht komt dit duel toch te vroeg voor een basisplek.

We verwachten dat Boessen vasthoudt aan het elftal dat de laatste weken aardig op dreef is. Dus achterin met Ferhat Kaya op doel en daarvoor een viermanslinie: Fatih Turan als rechtsback; Yoann de Boer en Timothy Dreesen centraal achterin; Kevin Kis als linksback.

Op het centrale gedeelte van het middenveld verwachten we Ramon Voorn en Roel Janssen, met aan de zijkanten Jeffrey Vlug en Jordie Briels.

Voorin Aziz Khalouta en als N’Koyi niet kan starten in de basis zal Gevaro Nepomuceno zijn vervanger zijn.

Inzet: De play-offs worden volgens de ‘Europese’ regels gespeeld, dus deze wedstrijd staat niet op zich, maar is onderdeel van een tweeluik, waarin uit gescoorde doelpunten goud waard kunnen zijn. De winnaar van dit tweeluik zal in de volgende ronde uitkomen tegen RKC Waalwijk.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot staat voor de zesde keer aan de aftrap van een duel van Fortuna. De eerste vijf duels leverden een overwinning, twee gelijke spelen en twee nederlagen op.

Bekende gezichten in Doetinchem? Ja, Edwin Linssen speelt tegenwoordig in Doetinchem. We zijn ook benieuwd of Fortuna’s assistent trainer Robert van der Weert de hand schudt van De Graafschap’s assistent trainer Jan Oosterhuis.

Laatste overwinning op De Graafschap in Sittard? 2 Augustus 2013: Khalouta en Lazic zorgden voor een prima seizoensouverture.

Opstelling: Kaya; Turan, De Boer, Dreesen, Kis; Voorn, Janssen, Vlug, Briels; Nepomuceno en Khalouta.