Assistent trainer Jeffrey Kooistra (trainer Peter van Vossen is geveld door een verkoudheid) kan vanavond in het thuisduel tegen Almere City FC geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Jordy ter Borgh en Elroy Pappot, terwijl Sem de Wit ontbreekt vanwege een schorsing. Daar staat de terugkeer van Roel Janssen (was geblesseerd) en Fatih Turan (was geschorst) tegenover.

De terugkeer van Turan en Janssen zal achterin vast Andrew Marveggio en Dennis Dengering een basisplek kosten. Als keeper Ferhat Kaya van rechts naar links voor zich kijkt zal hij Turan, Sjoerd Linssen, Janssen en Kevin Kis zien als verdedigers.

Op het middenveld moet Kooistra Ter Borgh vervangen. Bob Vankan is de meest waarschijnlijke kandidaat voor die vacature. Verder Jordie Briels en Muhammed Mert, Thiemo Vanmaris en Joeri Schroyen. Vankan en Mert moeten ervoor zorgen dat Donny de Groot niet op een eiland belandt voorin.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: Het wordt de tiende ontmoeting tussen Almere City en Fortuna Sittard in Sittard-Geleen. Fortuna won vijfmaal; tweemaal eindigde het duel gelijk; tweemaal wonnen de Flevolanders.

Bekende gezichten in Almere? Assistent trainer Marco Heering.

Laatste overwinning thuis tegen Almere City? Vorig seizoen won Fortuna eenvoudig met 3-0 via treffers van Aziz Khalouta (2x) en Jeffrey Vlug.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Almere City: W-W-G-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-V-G-W

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf bezet de achtste plek in de ranglijst meest favoriete scheidsrechter. Een subtopper dus.

Opstelling: Kaya; Turan, Linssen, Janssen, Kis; Briels, Schroyen, Vanmaris, Mert; Vankan en De Groot.