Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het thuisduel tegen ADO Den Haag (aftrap: 19.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op zes spelers: Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Leandro Fernandes, Grégoire Amiot, Mica Pinto en Bo Breukers. Dat betekent dat er qua personele beschikbaarheid niets is veranderd ten opzichte van het duel in Utrecht, waarin Fortuna werd afgeschoten.

Het slechte nieuws voor Ultee is, dat dat soort slachtpartijen in uitduels wel vaker zijn voor gekomen in het kalenderjaar 2019. Het goede nieuws is dat zo’n slachtpartij uit vaak gevolgd werd door een prima prestatie thuis. Daar houden we ons dan maar aan vast.

We vermoeden dat Ultee terug zal vallen op een viermansverdediging tegen ADO, maar na zes tegentreffers in Utrecht blijft de verdediging wel Ultee’s voornaamste zorgenkindje. In Utrecht passeerde Ultee Clint Essers om zijn vervanger Cian Harries na een half uur te slachtofferen. Beide spelers zullen dus niet overlopen van het zelfvertrouwen. Ultee kan besluiten geen van beiden op te stellen en met Felix Passlack als rechtsback het duel aan te vangen. Ultee kan ook besluiten een van de twee op te stellen en dan ligt Clint Essers het meest voor de hand als rechtsback, waardoor Felix Passlack op het middenveld kan spelen. Verder staat Alexei Koşelev in het doel. Daarvoor een viermansverdediging, die bestaat uit rechtsback Clint Essers of Felix Passlack, het centrale duo Branislav Niňaj en Martin Angha en George Cox  sluit de linker verdedigingszone af.

Op het middenveld speelt Felix Passlack als Clint Essers in de verdediging speelt en Álex Carbonell als Felix Passlack moet uithelpen in de verdediging. Verder Tesfaldet Tekie, aanvoerder Jorrit Smeets en clubtopscorer Mark Diemers.

In de aanval drukt Vitalie Damașcan zijn neus stevig aan het venster. Vorige week liet hij zien in het bekerduel tegen ADO Den Haag, dat hij tegen die defensie kan scoren. Afgelopen maandag scoorde hij viermaal voor Jong Fortuna Sittard (alhoewel drie van die vier treffers vanwege buitenspel werden afgevlagd). Laat Ultee hem op de bank, of verdringt hij Bassala Sambou of Amadou Ciss uit de basis? We vermoeden dat de basisplek van Amadou Ciss op de tocht staat.

Oud-Fortunezen bij ADO Den Haag? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen ADO Den Haag? 15 Februari 1995. Fortuna lag dat seizoen op kampioenskoers in de eerste divisie en ook ADO, of FC Den Haag zoals de club destijds door het leven ging, kon Fortuna niet stoppen. Ronald Hamming (tweemaal) en Roland Vroomans zorgden voor de doelpunten (3-0). Negen dagen geleden won Fortuna overigens ook van ADO Den Haag met 3-0. Dat duel vond plaats in het kader van het bekertoernooi.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen ADO Den Haag: G-G-G-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-W-G

Na slotlicht Jochem Kamphuis in Utrecht zadelt de KNVB ons opnieuw op met een scheidsrechter, onder wiens leiding Fortuna te weinig punten behaalt: Martin van den Kerkhof, het nummer twintig in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Van den Kerkhof staat bekend om zijn gulzigheid wat betreft het wapperen met gele en rode kaarten en met Branislav Niňaj en Felix Passlack op pelt is dat geen gunstig vooruitzicht voor de volgende wedstrijd. Het is de taak van VAR Jeroen Manschot—nummer tien in de lijst—om het projectiel Van den Kerkhof in bedwang te houden.

Opstelling: Koşelev; Essers (Passlack?), Niňaj, Angha, Cox; Passlack (Carbonell?), Tekie, Smeets, Diemers; Sambou en Ciss (Damașcan?).

Supporters: Het duel tegen ADO Den Haag staat in het teken van gehandicapten voetbal (G-voetbal). Verder zijn het supportershome, de clubshop en het Fortuna-museum open op de bekende tijdstippen rondom het duel tegen ADO.