Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het bekerduel thuis tegen ADO Den Haag (aftrap: 20.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op zes spelers: Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Leandro Fernandes, Grégoire Amiot, Mica Pinto en Bo Breukers.

We vermoeden dat Ultee de naam ‘Fortuna Sittard’ graag in een balletje ziet verdwijnen bij de loting voor de tweede ronde van het bekertoernooi en dat gaat alleen gebeuren als we vanavond van ADO winnen. Echter, op zondag speelt Fortuna in competitieverband in Utrecht en ook dat duel is belangrijk voor Fortuna. We vermoeden dat Ultee dus wel enige maar geen grootschalige wijzigingen doorvoert in zijn basiself voor het bekerduel. Spelers die in aanmerking komen voor rust vanavond zijn spelers die veel gespeeld hebben totdusverre, wiens spelstijl energie vreet, of die met kleine blessures rondlopen.

We vermoeden dat Alexei Koşelev na elf competitieduels (en vier interlands) rust krijgt. Dat zou betekenen dat Ažbe Jug zal debuteren bij Fortuna Sittard in het doel. We vermoeden dat Ultee kiest voor het centrale duo Branislav Niňaj en Cian Harries; Martin Angha krijgt rust. Clint Essers en George Cox zijn de vleugelverdedigers.

Op het middenveld verwachten we dat Jorrit Smeets rust krijgt en wellicht ook Tesfaldet Tekie, mocht Álex Carbonell klaar zijn voor negentig minuten voetbal. We verwachten verder Felix Passlack, Amadou Ciss en Mark Diemers op het middenveld.

In de aanval verwachten we zeker Vitalie Damașcan. Verder verwachten we dat Bassala Sambou rust krijgt; Rasmus Karjalainen is zijn vervanger.

Oud-Fortunezen bij ADO Den Haag? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen ADO Den Haag? 15 Februari 1995. 24 Jaar geleden dus. Toen scoorden Ronald Hamming (tweemaal) en Roland Vroomans zorgen voor een 3-0 overwinning op weg naar de titel in de eerste divisie.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen ADO Den Haag: G-G-G-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-G-V

Scheidsrechter Siemen Mulder is de nummer zeven in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Niks mis mee. Er is geen VAR bij dit bekerduel.

Opstelling: Jug; Essers, Niňaj, Harries, Cox; Passlack, Tekie (Carbonell), Diemers, Ciss; Damașcan, Karjalainen.