Trainer Ben van Dael kan vanavond tijdens het openingsduel van de competitie thuis tegen Achilles’29 geen beroep doen op Jorrit Smeets. Smeets revalideert van zijn jukbeenbreuk. Verder is iedereen beschikbaar.

We vermoeden dat Van Dael zal starten met de elf spelers die hij in het oefenduel tegen Málaga FC de wei instuurde. Dat betekent dat Leon ter Wielen in het doel start. Daarvoor centraal in de verdediging Luc Mares en Ferry de Regt. Aan de zijkanten Marco Ospitalieri (links) en Christopher Braun (rechts).

Op het middenveld spelen Okan Kurt en Kamen Hadzhiev centraal en moet Frank Wiafe (of speelt misschien toch Jordie Briels?) voor de aanvallende ondersteuning zorgen. Voorin Aziz Khalouta en Roald van Hout aan de zijkanten en Junior Torunarigha in de spits.

Bekende gezichten bij Achilles’29? We herkennen aanvaller Thijs Hendriks die elf jaar geleden bij ons op proef was en  assistent-trainer Dennis Krijgsman.

Laatste overwinning thuis tegen Achilles ‘29? 26 Oktober 2013. Via treffers van Patrick Amoah en Jeffrey Vlug wint Fortuna met 2-1.

Laatste vijf duels thuis tegen Achilles ’29: V-G-W-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: ..-..-..-..-..

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom bivakkeert op een twaalfde plaats in de lijst van favoriete Fortuna scheidsrechters. Grauwe middenmoot dus.

Opstelling: Ter Wielen; Ospitalieri, Mares, De Regt, Braun; Kurt, Hadzhiev, Wiafe (Briels?); Van Hout, Torunarigha en Khalouta

Opmerking: Fortuna SC organiseert een feestelijke opening van het seizoen middels een DJ die vanaf 17.00uur optreedt in de buurt van de hoofdingang van het stadion.